L'alvocat s'ha convertit en els últims anys en un dels aliments de moda sense cap dubte, sent present en infinitat de plats i exercint un paper protagonista en les dietes més saludables. Aquest dilluns 31 de juliol se li ha de donar encara més rellevància, perquè se celebra el Dia Mundial de l'Alvocat. Un producte s'ha colat en les dietes dels qui volen cuidar-se, ja que es tracta d'una excel·lent font de greixos sans. En general, podem dir que la seva composició és similar a l'oli d'oliva, el nostre or líquid. És la fruita amb una concentració de proteïnes més gran i, a més, no suma pràcticament calories. És a dir, ens dona energia sense que ens engreixem.

Dia Mundial de l'Alvocat: receptes molt beneficioses

A més, els 'ingredients' de l'alvocat regulen els nivells de sucre en sang i tenen propietats antiinflamatòries. Fins i tot, alguns dels últims estudis sobre aquesta fruita apunten que el seu consum podria contribuir a la prevenció d'algun tipus de tumor. Però no ens podem oblidar que estem parlant d'una fruita, per la qual cosa el seu contingut en fibra és interessant, no només perquè col·labora en el bon funcionament del trànsit intestinal, sinó també perquè és molt sadollant, el que ajuda a evitar el pica-pica i caure en la temptació d'ingerir altres aliments menys recomanats. A causa de la seva textura, l'alvocat acostuma a consumir-se cru. Sí que és possible trobar receptes en les quals es cuina, sobretot al forn, però els resultats no sempre són els esperats. En cru, els seus usos són molts i variats, ja que combina igual de bé en plats salats com les amanides, com en dolços.

Amanida d'alvocat, tomàquet sec i gamba cruixent

Comencem aquest llistat amb una de les amanides més gurmet. Quedaràs bocabadat amb aquesta interessant amanida feta amb ingredients particularment saborosos. Només et caldrà preparar les gambes arrebossades amb panko prèviament, i la resta són 5 minuts d'elaboració. En aquest cas està acompanyada amb salsa tàrtara, recepta que pots consultar a La Gourmeteria també, però pots fer servir altres salses que t'agradin. Amanida sana, bona i amb caràcter! Som-hi!

🍴 Recepta d'amanida d'alvocat, tomàquet sec i gamba cruixent
 

Amanida tèbia de tonyina de sorra, shiitake i alvocat

En aquesta ocasió et presentem una combinació de grans productes: tonyina de sorra, alvocat, shiitake, cloïsses i tomàquets cherry. Així de fàcil i així de bo, i de sa. I un bon raig d'oli d'oliva per sobre, del bo. Un entrant que farà les delícies dels teus convidats. Per cert, la tonyina és aconsellable fer-la molt poc, volta i volta, el que voldrà dir que t'agrada el peix cru. Altrament, la pots servir completament cuita sense problemes.

🥑 Recepta d'amanida tèbia de tonyina de sorra, shiitake i alvocat
 

Amanida d'alvocat i llagostins

Refrescant, fàcil de preparar i molt bona. A més, una amanida plena de vitamines! No podem deixar de recordar les qualitats nutricionals de l'alvocat, l'ingredient estrella aquest 31 de juliol, però d'aquesta amanida és rellevant destacar-ne també l'escarola. A banda d'aportar textura al conjunt, el punt d'amargor de l'escarola garantirà una correcta digestió quan vagis a dormir, ja que evitarà la retenció de líquids.

Respecte als llagostins, és millor utilitzar-ne de frescos. En cas contrari, pots fer servir llagostins o gambes congelades (pelades o no). De la mateixa manera, l'oli d'oliva serà un element a tenir molt en compte. Com sempre, cal recordar la importància d'utilitzar productes de qualitat en receptes amb pocs ingredients o bé poca elaboració com aquesta. L’alvocat és un fruit que generalment s’utilitza a tall d’hortalissa o verdura, de sabor delicat i de fàcil consum, ric en greixos monoinsaturats, antioxidants i minerals; aliats de la nostra salut. Tenint en compte aquestes propietats nutritives, és molt recomanable per a tots els segments de la població: nens, joves, adults, esportistes, dones embarassades, mares lactants i persones grans.

🍴 Recepta d'amanida d'alvocat i llagostins
 

Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima

Una amanida amb personalitat, rigor i refrescant ideal per a l'estiu i per celebrar el Dia Mundial de l'Alvocat. Molt fàcil de fer, amb un temps d'elaboració de 20 minuts, els ingredients necessaris són: mig meló, una amanida tipus "mezclum", 1 alvocat, 1 llima, 1 ceba dolça o tendra, formatge sec d'ovella, oli d'oliva i sal.

🥑 Recepta d'amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima
 

Amanida d'alvocat i arengada amb salsa tahini

I, per últim, una recepta exquisida per als amants de l'arengada i el salat. Una temperamental amanida amb sabors molt profunds, que no et deixarà indiferent. Ep! No és apte per als qui només busqueu la suavitat en els sabors. Del tahini o crema de sèsam, ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al qual li podem treure molt de partit. Que vagi de gust el Dia Mundial de l'Alvocat!

🍴 Recepta d'amanida d'alvocat i arengada amb salsa tahini