Aquesta amanida us encantarà! És molt refrescant, fàcil de fer i té molta personalitat. Un plat d'aquells que et fa sentir bé per dins.
1/2 meló
amanida tipus "mezclum"
1 alvocat
1 llima
1 ceba dolça o tendra
formatge sec d'ovella
oli d'oliva
sal
Prepareu tots els ingredients.
Primer, preparareu la vinagreta. Rasqueu una mica de la pell de la llima, evitant la part blanca.
Ara espreméu el suc d'una llima.
Poseu la ratlladura i el suc en un bol.
Ara, afegiu unes 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
Remeneu-ho bé amb una barnilla i reserveu-ho.
Trieu un meló ben madur, és important.
El podeu servir a daus, tallets o boletes, com he fet jo amb aquest estri.
Com veureu, avui us faré la mateixa presentació però en plats diferents.
Decoreu l'amanida amb unes boletes de meló.
Ara, trenqueu amb les mans unes trossos de formatge sec.
Repartiu el formatge per l'amanida.
I ara, obriu l'alvocat, que també ha d'estar al seu punt.
Talleu-lo a rodanxes i decoreu l'amanida. Finalment, talleu una ceba dolça (o tendra) a la juliana i remateu la presentació.
Què falta? La vinagreta, és clar.
Repartiu-la sobretot per sobre de l'alvocat i evitar així que s'oxidi. No abuseu d'aquesta vinagreta, poseu-ne la justa i la resta serviu-la a taula, ja que pot condicionar molt el plat. Heu de trobar el vostre propi equilibri i us encantarà.
Doncs aquí la teniu acabada! Fàcil, bona, sana i ràpida!
Bon profit!