Aquesta amanida us encantarà! És molt refrescant, fàcil de fer i té molta personalitat. Un plat d'aquells que et fa sentir bé per dins.
1/2 meló
amanida tipus "mezclum"
1 alvocat
1 llima
1 ceba dolça o tendra
formatge sec d'ovella
oli d'oliva
sal
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas1 amanida melo alvocat vinagreta llima pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/09/31/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas2 amanida melo alvocat vinagreta llima pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/09/58/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas2.jpeg)
Primer, preparareu la vinagreta. Rasqueu una mica de la pell de la llima, evitant la part blanca.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas3 amanida melo alvocat vinagreta llima pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/09/85/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas3.jpeg)
Ara espreméu el suc d'una llima.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas4 amanida melo alvocat vinagreta llima pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/10/12/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas4.jpeg)
Poseu la ratlladura i el suc en un bol.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas5 amanida melo alvocat vinagreta llima pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/10/39/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas5.jpeg)
Ara, afegiu unes 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas6 amanida melo alvocat vinagreta llima pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/10/66/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas6.jpeg)
Remeneu-ho bé amb una barnilla i reserveu-ho.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas7 amanida melo alvocat vinagreta llima pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/10/93/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas7.jpeg)
Trieu un meló ben madur, és important.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas8 amanida melo alvocat vinagreta llima pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/11/20/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas8.jpeg)
El podeu servir a daus, tallets o boletes, com he fet jo amb aquest estri.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas10 amanida melo alvocat vinagreta llima pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/11/74/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas10.jpeg)
Com veureu, avui us faré la mateixa presentació però en plats diferents.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas11 amanida melo alvocat vinagreta llima pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/12/01/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas11.jpeg)
Decoreu l'amanida amb unes boletes de meló.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas12 amanida melo alvocat vinagreta llima pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/12/28/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas12.jpeg)
Ara, trenqueu amb les mans unes trossos de formatge sec.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas13 amanida melo alvocat vinagreta llima pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/12/55/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas13.jpeg)
Repartiu el formatge per l'amanida.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas14 amanida melo alvocat vinagreta llima pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/12/82/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas14.jpeg)
I ara, obriu l'alvocat, que també ha d'estar al seu punt.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas15 amanida melo alvocat vinagreta llima pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/13/09/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas15.jpeg)
Talleu-lo a rodanxes i decoreu l'amanida. Finalment, talleu una ceba dolça (o tendra) a la juliana i remateu la presentació.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas16 amanida melo alvocat vinagreta llima pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/13/36/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas16.jpeg)
Què falta? La vinagreta, és clar.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas17 amanida melo alvocat vinagreta llima pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/13/63/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas17.jpeg)
Repartiu-la sobretot per sobre de l'alvocat i evitar així que s'oxidi. No abuseu d'aquesta vinagreta, poseu-ne la justa i la resta serviu-la a taula, ja que pot condicionar molt el plat. Heu de trobar el vostre propi equilibri i us encantarà.
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas18 amanida melo alvocat vinagreta llima pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/13/90/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas18.jpeg)
Doncs aquí la teniu acabada! Fàcil, bona, sana i ràpida!
![amanida melo alvocat vinagreta llima pas19 amanida melo alvocat vinagreta llima pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/14/17/amanida-melo-alvocat-vinagreta-llima-pas19.jpeg)
Bon profit!