Com fer la tradicional mona de Pasqua 2023? En aquest article t'expliquem pas a pas tot el que necessites saber per cuinar la mona d'ous de xocolata amb el teu fillol o fillola de manera senzilla i divertida. D'aquesta manera et pots estalviar comprar la mona a una pastisseria i pots optar per fer-la de forma artesana i amb la millor companyia possible a casa teva. D'aquesta manera, fillols i padrins podran treballar braç a braç en un dels dies més bonics i dolços de l'any per als més petits, però també per als més grans. No t'ho perdis!

🍫 7 receptes fàcils de la mona de Pasqua 2023 per endolcir la teva Setmana Santa
 

🐣 La millor mona de Pasqua de Barcelona 2023 per Setmana Santa
 

Com fer ous de Pasqua de xocolata casolans amb nens

Abans de començar a preparar res, cal tenir els ingredients i els estris preparats. Per fer una mona d'ous de xocolata és fonamental tenir una rajola de xocolata de 200 grams d'un 50 o 55% de cacau, o fins i tot més negra amb un 70%, per gaudir d'un sabor més intens. Una altra opció seria la de barrejar tipus de xocolata diferents. A més, uns motlles en forma d'ou i un pinzell de cuina. Finalment, si ho prefereixes, pots preparar ingredients per farcir l'ou: fruits secs, caramels, etc.

ous xocolata pasqua recepta

L'elaboració d'aquesta recepta és molt senzilla i gens complicada. El primer pas és fondre la xocolata. Abocar al motlle i donar uns copets perquè s'agafi bé i eliminar alguna bombolla d'aire. Donar la volta al motlle damunt una safata, perquè caigui la xocolata i quedi una capa fina de xocolata. Passar a un bol. Refrigerar-ho uns 30-35 minuts. Treure el motlle de la nevera i gratar amb una espàtula per allisar bé els ous. Amb un pinzell, anar mullant a la xocolata i pintar els ous amb la xocolata. Refredar de nou fins que la xocolata es torni a solidificar. Rascar amb una espàtula per allisar bé els ous. Donar cops secs damunt una safata o paper de forn perquè caiguin els ous. Per ajuntar les dues parts dels ous, podem fer-ho de 2 maneres diferents, amb màniga pastissera o amb calor.

🤔 On comprar els millors bunyols de vent a Barcelona per Setmana Santa 2023
 

L'ou buit per dins

Com acabem d'explicar, per donar una forma d'ou es necessiten uns motlles amb forma d'ou. No cal emplenar tot el motlle amb xocolata, sinó pinzellar l'interior amb xocolata, esperar que s'endureixi i donar-li una altra capa. Així fins a formar una capa gruixuda que no es trenqui. Posar xocolata també a les vores. Com que pot trigar una mica a solidificar a temperatura ambient, no passa res si mantenim la xocolata al bany maria a temperatura baixa, la justa perquè es mantingui desfeta.

ous xocolata pasqua

Després de 3 o 4 capes de xocolata ja solidificades pots deixar els motlles a la nevera una estoneta perquè es refredi bé (mitja hora mínima). Treure'l i desemmotllar els mitjos ous, que sortiran sencers i brillants. Per unir dues parts només cal posar una mica de xocolata temperat per tota la vora d'una meitat i ràpidament unir-la amb una altra. Si vols, pots posar el farcit en una meitat abans de tancar-lo amb els ingredients que prefereixis.