Els dies van descomptant-se i cada cop queda menys per a Setmana Santa i, per tant, per menjar les mones de Pasqua 2023. El producte gastronòmic estrella d'aquesta festivitat i que tots els nens i nenes esperen amb entusiasme. Unes mones que, principalment, són de xocolata, però que també poden comptar amb altres ingredients destacats. A més, les temàtiques són infinites i n'hi ha un munt per triar i per vendre. Ara, però, s'ha destapat la mona que moltes persones estaven esperant.

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

L'Elefant, la mona de moda

Estem parlant de la mona que ha creat el millor xocolater del món, el català Lluc Crusellas. Fa 4 mesos el pastisser va entrar al costat dolç de la història en proclamar-se World Chocolate Master (WMC), és a dir millor xocolater de tot el planeta, i aquesta Pasqua ho celebrarà amb una mona molt especial.

En concret, una edició limitada de l'Elefant, amb què es va proclamar millor xocolater del món el 2022 a París. Una mona de Pasqua que es pot trobar a La Pastisseria El Carme, a Vic, a partir d'aquesta setmana. Una edició limitada elaborada amb xocolata negra i amb llet. Les característiques d'aquest producte estrella són: 1.500 grams de pes, 30 cm d'alçada i que és una rèplica exacta de l'elefant que va enamorar el jurat i el públic de París, i que es podrà gaudir per la Pasqua d'enguany. El preu per a aquesta relíquia mundial: 75 euros.

Una eminència catalana a la pastisseria

Amb només 27 anys, i nascut a Santa Eulàlia de Riuprimer, el pastisser català es va iniciar en el món dels dolços sent un noi molt jove. Amb només 17 anys va ajudar el xef Nandu Jubany a preparar les postres al seu restaurant premi Michelin, i després es va formar a la prestigiosa Escola de Pastisseria Hofmann i a l'Espai Sucre de Barcelona. Després de treballar a la pastisseria Josep Maria Rodríguez -premi La Coupe du Monde de la Pâtisserie- de Barcelona, ​​on va aprendre mètodes d'elaboració, organització i treball en equip, l'any 2018 es va incorporar a la Carme Pastisseria de Vic com a pastisser i al grup Pavic, que gestiona diverses pastisseries i forns de pa per tot Osona.

L'octubre de 2021 es va convertir en el representant espanyol al World Chocolate Masters, l'únic concurs del món que valora el talent dels xocolaters. Ha treballat amb professionals d'altres disciplines, com l'empresa de disseny barcelonina Makeat, amb qui ha dissenyat creacions en 3D. El treball que li va permetre entrar a la final del WMC va ser una escultura de xocolata inspirada en la forma espiral de l'ADN i els motius florals. De la mateixa manera, va guanyar la final del WMC 2022 amb una reproducció d'un elefant de xocolata dempeus que mostra les dues possibles cares del futur.