La Setmana Santa ja és a tocar i els padrins i les padrines es troben davant del repte de comprar la millor mona de Pasqua de Barcelona 2023 per als més petits de la casa. Menjar-la és, sens dubte, un dels millors moments de la celebració. A qui enganyarem? Tots sabem que el millor de les nostres tradicions és la gastronomia que hi va lligada. La segona edició del concurs La Millor Mona de Pasqua de Catalunya, que es va celebrar el passat 6 de març a La Farinera del Clot de Barcelona, ​​va estar marcada per la qualitat, l'artesania i la gran feina dels participants. El certamen va concedir guardons en dues categories: tradicional i de xocolata.

🍫 El millor xocolater del món és català i aquesta és la seva mona de Pasqua 2023
 

🥚 Les primeres mones de Pasqua elaborades amb intel·ligència artificial les ha fet un xef català
 

Millor mona de Pasqua de Barcelona 2023

La mona de Pasqua 2023 s'ha convertit en un dels regals més esperats dels petits de les cases. Les padrines i els padrins cada any tenen més varietat de pastissos i figures de xocolata i, per tant, cada cop costa més prendre la decisió de quina serà la més adequada per a les filloles i fillols. Si bé hi ha clàssics, com els ous, els conills, els pollets o les pilotes de futbol, cada any apareixen noves tendències per delectar el paladar i els ulls dels petits (i no tan petits).

Atelier Barcelona

L'Atelier Barcelona és una escola de rebosteria i pastisseria amb degustació. Creativitat i innovació al ple Eixample de Barcelona. Aquest lloc s'ha alçat amb el primer premi a la millor mona de xocolata de Catalunya. Què és un conte infantil i com es pot combinar amb la gastronomia?

El que proposen és una finestra que s'obre per viatjar a un món fantàstic sense haver d'agafar un avió. A través de la ficció, els nens se submergeixen en històries tant properes com fantàstiques i coneixen personatges meravellosos que mostren un somni, que també és realitat. Aquesta és la idea central de la proposta i la col·laboradora Mariana Camps la va fer tangible amb xocolata. L’Atelier Barcelona d’Eric Ortuño es va proclamar guanyador amb una obra inspirada en el tradicional conte infantil dels Tres Porquets. Els petits, padrines i padrins reviuran els seus relats preferits: Els tres porquets i el llop ferotge, El ratolí Pérez, El gat amb botes i El príncep granota.

📍 C/ de Viladomat, 140, Barcelona

Forn Gil

Després de 130 anys de saga fornera i de 50 anys d'història a Barcelona, ​​Forn Gil ha fet un salt cap endavant en tots els sentits, amb motiu del seu relleu generacional. Gerard Gil i Esther Real són els encarregats de donar aquesta nova empenta al negoci centenari, i ho fan amb magnificència, amb reforma profunda del local mare, al Clot barceloní, i amb una aposta descarada i renovada de la seva oferta de brioixeria i pastisseria.

El seu treball ha donat els fruits que esperaven i aquest local de Barcelona enguany s'ha endut el segon premi a la millor mona tradicional de Catalunya 2023. En la valoració d'aquesta mona es va tenir més en compte l'aspecte, la textura, la cocció, l'aroma i el sabor.

📍 C/ de les Navas de Tolosa, 263, Barcelona

Obrador de Sant Tomàs

El segon classificat en la categoria de mones de xocolata, l’Obrador de Sant Tomàs (Calldetenes, Barcelona), va convèncer amb una elaboració inspirada en els indis americans. A Sant Tomàs elaboren productes que fan valdre les capacitats de les persones de la seva entitat. Uns productes 100% socials que han estat elaborats un per un, amb molt de compte i artesanalment.

📍 Finca Sant Tomàs, s/n - Calldetenes

Cal Parra

Sense sortir de la província de Barcelona, a Olost, Osona, hi ha l'establiment que ostenta el títol a la millor mona tradicional de Catalunya 2023. Es tracta de Cal Parra, un establiment que ja va guanyar el 2022 el títol de Millor Coca de Sant Joan de crema i pinyons i per al qual rebre aquest reconeixement. “És molt reconfortant, no us ho podeu imaginar. Recuperar la tradició del producte és una meravella. Llarga vida al forn artesà!”, va assegurar el seu equip en el moment de rebre el premi.

📍 C/ de Berga, 18, Olost