Fer un ou escumat perfecte pot semblar una tasca desafiadora, però amb l'ajuda d'un simple truc utilitzant un motlle per a magdalenes, pots aconseguir resultats consistentment deliciosos. Aquí t'expliquem com fer un ou escumat perfecte amb aquest enginyós mètode.

Ingredients i estris

  • Ous frescos
  • Motlles per a magdalenes (preferiblement de silicona)
  • Aigua
  • Vinagre (opcional)
  • Espàtula perforada
Ou poché recién fet
Ou escumat acabat de fer / Font: Unsplash

Per obtenir els millors resultats, assegura't d'utilitzar ous frescos d'alta qualitat

Passos per fer un ou escumat perfecte amb un motlle de magdalena:

  1. Prepara el motlle de magdalenes: Col·loca el motlle en una olla gran i assegura't que els buits siguin nets i secs.
  2. Escalfa l'aigua: Omple l'olla amb prou aigua per cobrir els buits del motlle aproximadament fins a la meitat. Porta l'aigua a ebullició a foc mitjà.
  3. Trenca els ous: Trenca un ou en cada buit del motlle per a magdalenes. Si prefereixes, pots trencar cada ou en un bol primer i després transferir-lo al motlle.
  4. Agrega vinagre (opcional): Si ho desitges, agrega una culleradeta de vinagre a l'aigua bullent. El vinagre ajuda que les clares d'ou es coagulin més ràpidament, la qual cosa pot ajudar a mantenir la forma de l'ou escumat.
  5. Cou els ous: Amb compte, col·loca el motlle amb els ous a l'olla amb aigua bullent. Tapa l'olla i redueix el foc per mantenir un bull suau. Cou els ous durant aproximadament 3-4 minuts per obtenir rovells lleugerament líquids o de 5 a 6 minuts per a rovells més ferms.
  6. Retira els ous: Una vegada que els ous estiguin cuits al teu gust, utilitza una espàtula perforada per treure acuradament els ous del motlle i escorre'ls sobre paper de cuina per eliminar l'excés d'aigua.
  7. Serveix i gaudeix: Els ous escumats estan a punt per servir. Pots gaudir-los sols, sobre torrades, amanides o com a part d'un plat principal.
jakub kapusnak Hj53USePB1E unsplash
Ou, un aliment amb moltes possibilitats / Foto: Unsplash

Consells addicionals

  • Per obtenir els millors resultats, assegura't d'utilitzar ous frescos d'alta qualitat.
  • No agreguis massa vinagre, ja que pot alterar el sabor dels ous.
  • Experimenta amb diferents temps de cocció per trobar la consistència de rovell que més t'agradi.
  • Si prefereixes, pots afegir sal i pebre als ous escumats una vegada que siguin al plat.

Amb aquest mètode senzill utilitzant un motlle per a magdalenes, fer ous escumats perfectes a casa és fàcil i ràpid. És una excel·lent manera de gaudir d'aquest clàssic plat d'esmorzar o brunch amb la textura perfectament suau i el rovell cremós que tant agrada. Anima't a provar-ho i sorprèn els teus éssers estimats amb deliciosos ous escumats casolans!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!