La llet daurada, també coneguda com a Golden Milk, és una beguda tradicional de la medicina aiurvèdica que s'ha popularitzat a tot el món a causa de les seves potents propietats per a la salut. Aquesta beguda reconfortant i nutritiva està feta a base de llet (generalment llet de vaca o llet d'ametlles), cúrcuma, i una varietat d'espècies que li donen el seu característic color daurat i el seu sabor únic. A continuació, explorarem la recepta de la llet daurada i els seus múltiples beneficis per a la salut.

La cúrcuma és coneguda per la seva potent acció antiinflamatòria

Llet orada clásica
Llet daurada clàssica / Foto: Unsplash

Recepta de llet daurada:

Ingredients:

  • 2 tasses de llet (pot ser llet de vaca, llet d'ametlles, llet de coco, etc.)
  • 1 culleradeta de cúrcuma en pols
  • 1/2 cullerada de canyella en pols
  • 1/4 cullerada de gingebre en pols
  • Una mica de pebre negre molt
  • Una mica de pebre de caiena (opcional)
  • 1 culleradeta d'oli de coco o mel (opcional, per donar cremositat i dolçor)
sandi benedicta thQVDGQFvDw unsplash
Mel, una opció per a la teva llet orada / Foto: Unsplash

Instruccions:

  1. Escalfa la llet en una cassola a foc mitjà.
  2. Agrega la cúrcuma, la canyella, el gingebre, el pebre negre i el pebre de caiena, si l'estàs utilitzant. Regira bé per combinar els ingredients.
  3. Deixa que la llet escalfi durant uns minuts, sense que arribi a bullir, per permetre que els sabors es barregin.
  4. Retira la llet del foc i afegeix l'oli de coco o la mel, si ho desitges, per donar-li cremositat i dolçor.
  5. Aboca la llet daurada en tasses i gaudeix d'aquesta deliciosa i reconfortant beguda.

Propietats i beneficis per a la salut:

1. Antiinflamatori: La cúrcuma és coneguda per la seva potent acció antiinflamatòria, gràcies al seu compost actiu, la curcumina. Consumir llet daurada regularment pot ajudar a reduir la inflamació al cos i alleujar els símptomes de malalties inflamatòries com l'artritis i la síndrome de l'intestí irritable.

2. Antioxidant: La cúrcuma i altres espècies presents en la llet daurada, com la canyella i el gingebre, són riques en antioxidants que ajuden a combatre l'estrès oxidatiu i protegir les cèl·lules del mal causat pels radicals lliures. Això pot ajudar a prevenir malalties cròniques i a mantenir la salut general.

3. Millora la digestió: Les espècies presents en la llet daurada, especialment el gingebre, tenen propietats digestives que poden ajudar a alleujar la indigestió, el gas i la inflor. Consumir aquesta beguda després dels menjars pot ajudar a promoure una digestió saludable.

4. Promou la salut del cor: La cúrcuma i el pebre negre presents en la llet daurada poden ajudar a reduir els nivells de colesterol LDL ("dolent") i triglicèrids a la sang, la qual cosa pot ajudar a reduir el risc de malalties cardíaques.

5. Millora la salut mental: Alguns estudis suggereixen que la cúrcuma pot tenir efectes beneficiosos en la salut mental, ajudant a reduir l'estrès, l'ansietat i la depressió. La llet daurada, amb la seva combinació d'espècies i llet calenta, pot ser especialment reconfortant i relaxant per al cos i la ment.

En conclusió, la llet daurada és una beguda deliciosa i nutritiva que ofereix una àmplia gamma de beneficis per a la salut. Incorporar aquesta beguda en la teva dieta diària pot ajudar a millorar la salut general i el benestar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!