El fricandó amb bolets és un plat tradicional de la cuina catalana que combina la tendresa de la carn amb el sabor terrós dels bolets. Preparar-lo en una olla lenta garanteix que la carn es cuini a foc lent, la qual cosa la fa increïblement tendra i sucosa. Aquí tens una recepta senzilla per fer un fricandó amb bolets melós amb una olla lenta.

Ingredients:

  • 800 g de carn de vedella tallada a filets fins
  • 200 g de bolets variats (per exemple, xampinyons, boletus, bolets d'ostra)
  • 2 cebes grans, tallades a rodanxes fines
  • 2 grans d'all, picats
  • 2 pastanagues, pelades i tallades a rodanxes
  • 2 tomàquets madurs, picats
  • 200 ml de vi negre
  • 200 ml de brou de carn
  • 2 cullerades de farina
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Julivert fresc picat per decorar
edgar castrejon xPPoMWL4r A unsplash
El fricandó es cuina millor amb una olla / Foto: Unsplash

El fricandó amb bolets és un plat tradicional de la cuina catalana

Instruccions:

  1. En una paella gran, escalfa una cullerada d'oli d'oliva a foc mitjà-alt. Salpebra els filets de vedella i empolvora amb farina. Daura els filets en lots fins que estiguin daurats per ambdós costats, aproximadament 2 minuts per cada costat. Transfereix els filets daurats a l'olla lenta.

  2. A la mateixa paella, afegeix la cullerada d'oli d'oliva restant i salta les cebes, els alls i les pastanagues durant uns 5 minuts, fins que estiguin tendres i lleugerament daurats. Agrega els tomàquets picats i cuina per uns altres 2 minuts.

  3. Aboca el vi negre a la paella i raspa els trossos daurats del fons amb una cullera de fusta. Deixa que el vi es redueixi a la meitat, després aboca la barreja sobre la carn a l'olla lenta.

  4. Agrega els bolets a l'olla lenta i aboca el brou de carn. Regira suaument per combinar tots els ingredients.

  5. Cobreix l'olla lenta i cuina a foc lent durant 6-8 hores en baixa temperatura, o 3-4 hores en alta temperatura, fins que la carn sigui tendra i es desfaci fàcilment amb una forquilla.

  6. Una vegada cuit, prova i ajusta la saó amb sal i pebre segons sigui necessari. Empolvora amb julivert fresc picat abans de servir.

Aquí tens una recepta senzilla per fer un fricandó amb bolets melós amb una olla lenta

Fricandó
Fricandó de vedella / Foto: Unsplash

I allà el tens! Un deliciós fricandó amb bolets melós, perfectament cuinat en una olla lenta per obtenir el màxim sabor i tendresa. Serveix aquest reconfortant plat amb puré de patates, arròs o una bona fogassa de pa cruixent i gaudeix d'un tiberi de sabors reconfortants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!