La mostassa és un d'aquests condiments que gairebé tots tenim a casa, però pocs es plantegen fer-la de manera casolana. Tanmateix, descobrir com de fàcil que és preparar-la pot canviar la nostra perspectiva per sempre. La creadora de contingut Arantza Calle Abad ho demostra en un vídeo publicat en el seu compte de Facebook, on no només comparteix una recepta senzilla, sinó també un petit repàs per la història d'aquest condiment tan popular. Segons explica Arantza, van ser els romans que van començar a experimentar barrejant llavors de mostassa amb vi, creant una pasta que ja en aquella època recordava a la mostassa que coneixem avui. Amb uns quants ingredients i en tot just uns minuts, és possible gaudir d'una versió casolana que conserva tot l'autèntic sabor i aroma.

La recepta més fàcil per preparar mostassa casolana en pocs minuts

Per fer aquesta recepta, Arantza ens ensenya a començar cuinant les llavors de mostassa en una barreja d'aigua i vinagre, el just perquè s'estovin i deixin anar tot el seu potencial aromàtic. Una vegada cuites, aquestes llavors passen a un vas on se'ls afegeixen altres ingredients clau per donar-los el toc definitiu: una mica de mel per equilibrar l'acidesa, sal per realçar el sabor i una quantitat d'aigua de la mateixa cocció per ajustar la textura desitjada. Tot aquest conjunt es tritura fins a aconseguir una pasta espessa, de color daurat i amb aquesta inconfusible aroma que només la mostassa autèntica pot oferir.

El primer pas serà coure els grans de mostassa / Foto: Unsplash
El primer pas serà coure els grans de mostassa / Foto: Unsplash

El procés no acaba aquí. És important deixar que la mostassa reposi a la nevera durant algunes hores. Aquest pas és essencial perquè tots els sabors s'integrin a la perfecció i el resultat sigui molt més suau i equilibrat. Una vegada refredada, la mostassa casolana està a punt per acompanyar carns, amanides, entrepans o qualsevol recepta que necessiti aquest toc de caràcter i frescor.

És importantíssim que la nostra mostassa reposi a la nevera durant diverses hores

El millor d'aquesta recepta és que permet jugar amb les proporcions i afegir tocs personals, com més mel si prefereixes un resultat més dolç, o més vinagre si busques un acabat més àcid. A més, en fer-la a casa, ens assegurem d'evitar conservants artificials i gaudir d'un producte completament natural. Arantza Calle Abad convida a guardar la recepta i provar-la, assegurant que és difícil tornar a comprar mostassa industrial després d'assaborir la casolana. Una manera perfecta de redescobrir un clàssic de la cuina amb l'orgull afegit d'haver-lo preparat tu mateix. T'animes a donar-li una oportunitat a la mostassa casolana?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!