Prens espinacs de forma freqüent? Tant si ho fas com si no, has de saber que els espinacs són una verdura rica en aigua, carbohidrats, fibra i sals minerals (potassi, calci i en menor quantitat magnesi, ferro, fòsfor, sodi i vitamines A, C, E i B9). Es recomana el seu consum en amanides, cuites i cuinades amb carns i peixos. Això és així especialment a la nit, ja que és un complement ideal per tots els seus nutrients i per la seva fàcil digestió. Perquè ho tinguis més clar, hem volgut resumir alguns dels beneficis dels espinacs.

🥬 Espinacs: propietats, beneficis i consells d'aquesta verdura hivernal

 

Ideals durant la nit

1. Ens ajuda a estar més forts

Els espinacs són fonamentals per enfortir els músculs del cos. Això es deu als seus increïbles nivells d'antioxidants, àcid fòlic i òxid nítric, que juguen un rol crucial en la formació i manteniment del sistema muscular i fins i tot l'ossi. L'espinac té la combinació perfecta de vasodilatadors i nitrats per alimentar millor els músculs, per la qual cosa menjar una ració d'espinacs al dia ajuda a conservar la massa muscular i maximitzar la seva eficiència.

Espinacs / Font: Pexels
Fulls d'espinacs / Foto: Pexels

2. Controla la diabetis

D'altra banda, l'espinac és ideal per als pacients diabètics que busquen cuidar la seva salut sense perdre en sabor. Això es deu al fet que l'espinac té un baix índex glucèmic, és lliure de midons i baix en calories, però ric en vitamines i minerals essencials per al cos. Per si no fos prou, els seus antioxidants ajuden a mantenir els nivells de glucosa a la sang i a conservar les funcions cel·lulars naturals del nostre sistema.

3. Enforteix la visió

Tots hem escoltat de la relació entre les pastanagues i la bona vista, però sabies que els espinacs també són excel·lents per a la salut dels teus ulls? Primer, per la seva alta concentració de luteïna i beta carotè, les propietats de la qual antiinflamatòries ajuden a combatre la sequedat i inflor als ulls; segon, pels seus antioxidants, els quals prevenen la formació de cataractes i altres efectes de l'edat al cos. Així que no només les pastanagues, sinó que els espinacs també ajuden la salut dels teus ulls.

pexels karolina grabowska 6659544
Espinacs / Foto: Pexels

4. Indicades durant l'embaràs

Els metges recomanen el seu consum durant els primers mesos de gestació, ja que contenen folats que ajuden el bon desenvolupament del fetus.

5. Excel·lent aliada del cervell i els nervis

Última de les bondats que us volem explicar dels espinacs: els antioxidants en l'espinac no només combaten el deteriorament cel·lular, també fan el mateix al cervell i el sistema nerviós. És excel·lent per reforçar el cos contra malalties degeneratives, com l'Alzheimer. Afegit a això, l'espinac és ric en minerals que reforcen la conductivitat del cervell, com el potassi, el magnesi i el calci. Això significa que, en consumir espinacs regularment, ajudem a augmentar la velocitat de les nostres connexions neuronals. En conclusió, afegir els espinacs a la dieta habitual és una magnífica manera de gaudir de tots aquests beneficis, a més es tracta d'un aliment econòmic i que té múltiples combinacions. Us en deixem algunes a continuació!

🍴 Espinacs a la catalana

🍴 Coca d'espinacs i pinyons

🍴 Potatge d'espinacs i cigrons

🍴 Cintes amb salsa d'espinacs i remenat de bolets

🍴 Lasanya de carn i espinacs

🍴 Cigrons amb espinacs