M'encanten els espinacs. És la verdura que més m'agrada. Tothom diu que tenen molt de ferro, oi?... per allò del "Popeye" i tal. Però la veritat és que no en tenen tant de ferro. Les escopinyes tenen tres vegades més ferro que els espinacs. Però ara no perdeu les ganes de menjar espinacs... eh?... que són molt saludables. Espero que us agradi.

Ingredients

2 manats d'espinacs frescos (un per persona)

2 grans d'all

20 g panses remullades

20 g pinyons

oli d'oliva  

pebre  

sal  

Variants:

Es poden bullir els espinacs abans de posar-los a la paella, ben escorreguts

Es poden fregir o torrar els pinyons

Hi podeu afegir una mica d'all laminat

Es pot incorporar una mica de ceba

S'hi poden posar tires de cansalada o pernil

Preparació
1.
espinacs catalana pas1

Ja us he comentat altres vegades que els espinacs contenen molta sorra i s'han de rentar molt bé.

2.
espinacs catalana pas2

Tallem la part interior de l'arrel que no farem servir.

3.
espinacs catalana pas3

Ara submergiu els espinacs, separant fulla per fulla, dins d'un recipient ple d'aigua freda. Jo ho faig a la mateixa pica de la cuina.

4.
espinacs catalana pas4

Doneu unes voltes a les fulles.

5.
espinacs catalana pas5

Retireu les fulles i esbandiu la pica. Veureu les restes de sorra que queden. Aquesta operació l'heu de fer dues o tres vegades, fins que pràcticament no quedi sorra.

6.
espinacs catalana pas6

Aquest plat es pot fer saltant directament l'espinac, però a mi m'agrada bullir-lo prèviament. Poseu una olla amb aigua i sal a bullir. Quan arrenqui el bull... poseu-hi tots els espinacs.

7.
espinacs catalana pas7

Veureu com de seguida perden volum i es queden en no res. Deixeu-los bullir uns 10 minuts.

8.
espinacs catalana pas8

Ara els hem d'escórrer bé i extreure'n el màxim d'aigua. Aixafeu-los amb una forquilla si cal.

9.
espinacs catalana pas9

Poseu un bon raig d'oli en una paella i daureu l'all laminat.

10.
espinacs catalana pas10

Compte que de seguida agafa color. Reserveu-los per evitar que es cremin més.

11.
espinacs catalana pas11

En el mateix oli daurem també els pinyons.

12.
espinacs catalana pas12

En qüestió de segons canviaran de color i compte que també es cremen molt ràpidament.

13.
espinacs catalana pas13

En aquest punt, hi afegim els espinacs ben escorreguts. Compte que pot esquitxar!... perill de cremades.

14.
espinacs catalana pas14

Com us comentava, les panses ideals són les de Corinto... però jo només tenia moscatell avui.

15.
espinacs catalana pas15

Barregeu-ho tot bé... i hi incorporeu les panses i l'all que havíem reservat.

16.
espinacs catalana pas16

Ho salem tot plegat.

17.
espinacs catalana pas17

Ho remenem uns instants per saltar tot el conjunt... i ja ho podrem servir.

18.
espinacs catalana pas18

Emplatem. Acompanyeu el plat d'un bon vi negre... o d'un porró.

19.
espinacs catalana pas19

Bon profit!