Marc-André ter Stegen era el fidel reflex de la impotència quan va finalitzar el partit contra el Getafe. Novament ell va complir la seva funció, que era deixar la porteria a zero, però va haver de veure com els seus companys eren incapaços de materialitzar les ocasions que van disposar, la qual cosa va provocar que únicament poguessin emportar-se un punt. La mala dinàmica del Barça ja és preocupant, i acumulen tres xocs consecutius sense marcar gol, i, per tant, sense poder guanyar.

Per molta solidesa defensiva que demostrin, és necessari millorar la punteria, que és la gran assignatura pendent. I és que en els últims mesos pràcticament han guanyat sempre per la mínima, i han patit una barbaritat per anotar més d'una diana. L'ex del Borussia Mönchengladbach no es va mossegar la llengua, i no va tenir cap tipus de problema a l'hora d'assenyalar els atacants com els principals responsables de la crisi que passen.

"El punt és molt poc. Vam tenir una gran oportunitat en la primera part i no va pujar al marcador. És un camp en el qual es pateix. És difícil. Les clares que tens, has de ficar-les. La setmana passada vam tenir encara menys oportunitats. Aquesta clara l'has de decidir, sobretot en aquests partits. Ells lluiten per si es queden en LaLiga. Són partits molt difícils. Què és suficient? A mi m'agradaria guanyar i no deixar-nos cap punt més. Lluitarem fins al final per mantenir la distància que tenim ara mateix" van ser les seves paraules.

Això també ha de servir com a advertència a Xavi Hernández, que no acaba de trobar la manera de practicar el futbol vistós i ofensiu que va prometre quan va tornar al Camp Nou. Va assegurar que recuperar l'estil i la identitat que havia caracteritzat a la institució blaugrana quan ell era futbolista, però ara per ara no està complint la seva paraula. I és que s'han convertit en un equip defensiu i conservador, contra tot pronòstic.

Xavi Hernández aixeca el puny per celebrar la victòria del clasico / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández/ Foto: FC Barcelona

Ara mateix, el Barça no entreté l'espectador, i els resultats tampoc no acompanyen.

Ter Stegen, amb números de rècord

L'única part positiva és la increïble quantitat d'ocasions que Ter Stegen ha marxat sense rebre cap gol en contra. Tan sols ha hagut de recollir la pilota del fons de les xarxes nou vegades en 29 jornades de La Liga Santander, i té el Trofeu Zamora assegurat.

Si el Barça manté aquest registre, superaran el Reial Madrid de la temporada 1931-32, que únicament va encaixar 15 gols, però en molts menys partits disputats, concretament, 18.