La selecció catalana tornarà a jugar aquest 2023. Catalunya disputarà un partit amistós al final d'aquesta temporada contra una gran selecció a nivell mundial i també està prevista una gran sorpresa. Un duel que encara no està tancat i que la Federació Catalana de Futbol (FCF) "està treballant" per anunciar l'acord el més aviat possible.

Bojan Krkic es retirarà amb la selecció catalana

Bojan Krkic ha anunciat aquest dijous des de l'Auditori 1899 del Camp Nou que es retira del futbol professional. Però també ha assegurat que el seu comiat definitiu serà en el partit que disputi amb la samarreta de Catalunya. "Els partits de la selecció catalana sempre m'han fet il·lusió. És la combinació perfecta per dir adéu", ha dit Bojan.

Però és que més tard, també durant la roda de premsa de l'anunci de la retirada, ha repetit que "el meu últim partit serà amb la selecció catalana". I ha afegit que "em farà molt feliç". Però és que ha llançat una altra bomba quan ha assegurat que "la Federació està treballant per trobar un partit a principis de juny".

gol bojan krkic partit catalunya veneçuela girona -bona qualitat- Carles Palacio
Bojan Krkic després de marcar un gol amb la selecció catalana / Foto: Carles Palacio

Catalunya contra una selecció top 50

Tal com ha pogut confirmar El Nacional.cat, des la FCF "està treballant perquè la selecció torni a jugar". Fonts de l'ens federatiu català expliquen a aquest diari que esperen "poder anunciar-ho properament", i el partit seria al mes de juny, just després de la temporada de futbol i abans que els futbolistes marxin de vacances. Però el més positiu de tot és que el rival "serà amb una selecció top 50 del món".

Per tant, els noms de les seleccions que estan dins de les 50 millors del rànquing FIFA poden anar del nivell del Brasil o l'Argentina, la vigent campiona del món, que seria somiar massa, fins a països del nivell de l'Aràbia Saudita, que ja va sorprendre en el passat Mundial de Qatar. Tot i això, s'espera que el rival, tal com ha passat en anys anteriors, sigui una selecció d'un nivell intermedi. Recordem que en els últims dos anys s'ha jugat contra Veneçuela i Jamaica, i que en anys anteriors s'havia jugat contra Tunísia, Nigèria, Colòmbia o l'Argentina al 2009.

Gerard Deulofeu Catalunya seleccion catalana FCF
Gerard Deulofeu celebrant un gol amb la selecció catalana / Foto: FCF

I respecte a aquest proper duel de Catalunya i a la retirada de Bojan, la FCF ha explicat que "és un jugador que sempre ha estat predisposat a jugar amb nosaltres i tant de bo pugui fer-ho una vegada més". L'escenari del partit tampoc està concretat, però s'assegura que es jugarà en territori català. Els tres últims partits s'han jugat a Montilivi, però potser s'arriba a plantejar que es disputi un últim partit al Camp Nou abans de la remodelació.