Ni el més pessimista dels argentins podia imaginar un debut al Mundial de Qatar tan desastrós com el que s'ha viscut aquest dimarts. L'Argentina, que arribava a la cita mundialista amb la moral pels núvols, s'enfrontava a l'Aràbia Saudita, una de les cendroses del torneig, per la qual cosa la victòria albiceleste es donava per feta. A més, l'equip de Scaloni s'ha avançat molt aviat, abans del quart d'hora de joc, i el 2-0 ha semblat durant tota la primera part una qüestió de temps. Tot ha canviat en 9 minuts bojos del segon temps, la qual cosa ha tardat l'Aràbia Saudita a marcar dos gols, en les seves dues úniques ocasions, per protagonitzar la gran sorpresa del Mundial.

🟢 Mundial Qatar 2022, DIRECTE | Última Hora d'avui

L'Argentina ha tingut mitja hora per a, com a mínim, empatar el partit, però els nervis i el desencert a l'última passada ha estat massa per als de Scaloni, que haurà de remar a contracorrent si no vol quedar-se fora del Mundial de Qatar en la fase de grups.

Messi Argentina Aràbia Saudita EFE
Messi, durant l'Argentina-Aràbia Saudita del Mundial de Qatar / Foto: EFE

Del domini de l'Argentina...

L'Argentina ha començat el partit amb molta força, a la recerca d'un gol ràpid, i l'1-0 ha pogut arribar als 90 segons, en un tret de Messi que Al-Owais ha desviat amb una gran estirada. L'ocasió ha espantat l'Aràbia Saudita, que ha fet un pas enrere, i en el minut 8 ha arribat la primera acció polèmica del partit, quan el VAR ha assenyalat un penal a favor de l'albiceleste per una agafada a Paredes dins de l'àrea. La infracció no l'ha desaprofitat Leo Messi per obrir el marcador. Amb 1-0, l'Aràbia Saudita ha pujat les seves línies, situant la defensa molt lluny de la seva porteria, la qual cosa era una invitació perquè l'Argentina jugarà a l'espai.

En el minut 22, a Leo Messi li han anul·lat el 2-0, per un fora de joc mil·limètric. I molt més polèmic ha estat el següent, de Lautaro Martínez. El davanter de l'Inter de Milà ha marcat amb una rematada fantàstica, però el gol ha estat anul·lat per tenir mitja espatlla en fora de joc (28). I a l'Argentina encara li han anul·lat un altre gol abans del descans, una altra vegada a Lautaro Martínez, encara que en aquesta ocasió era clar.

Argentina Arabia Saudi EFE
Al-Shehri ha marcat l'1-1 en l'Argentina-Aràbia Saudita / Foto: EFE

...a la remuntada de l'Aràbia Saudita

Després d'una primera part de claríssim domini argentí, ningú no podia presagiar el que anava a passar en l'inici del segon temps. Als 3 minuts, l'Aràbia Saudita ha aconseguit l'empat, en un tret creuat d'Al-Shehri. I quan l'Argentina encara estava interioritzant la nova situació, ha arribat l'1-2, en un tret a l'escaire d'Al-Dawsari (54).

La remuntada ha provocat que Scaloni hagi revolucionat l'equip, ja que ha donat entrada a Julián Álvarez, Enzo Fernández i Lisandro, a la recerca de la victòria. La primera gran ocasió de l'Argentina ha estat per a Tagliafico, en una rematada des de dins de l'àrea petita que ha parat Al-Owais (63). L'Argentina ho ha intentat fins al final, però més enllà d'una rematada de cap de Leo Messi no ha pogut generar grans ocasions de gol.