Golejada sense pietat de la selecció de Catalunya contra Jamaica (6-0) en una demostració de superioritat i futbol ofensiu durant els 90 minuts que s'han viscut a Montilivi, en una jornada festiva i reivindicativa a parts iguals fora i dins del terreny de joc gironí.

Inici immillorable amb un Deulofeu estel·lar

El 25 de març de 2019 va ser l'última vegada que la selecció catalana va jugar un partit. Ho va fer contra Veneçuela i els catalans van guanyar 2-1, però l'arribada de la pandèmia de la Covid-19 ha fet que hagi calgut esperar més de tres anys per tornar a veure'n un altre.

Amb una convocatòria competitiva i un onze de moltes garanties, els jugadors de Gerard López no han trigat a demostrar que volien anar per feina. Al minut 3, Gerard Deulofeu, reconvertit en un davanter centre de molt nivell amb l'Udinese italià, ha aprofitat un error de la defensa jamaicana per superar Barnes i marcar el primer sense oposició.

Però Deulofeu tenia gana i ganes de ser el nom propi del partit, per demostrar a aquells que li havien perdut una mica la pista que s'ha destapat com un bon golejador a la Serie A. Al minut 28, després d'un control llarg d'Aleñá, ha marcat el segon, poc minuts abans que Marc Bartra, capità, fes pujar el tercer al marcador de Montilvi amb un bon cop de cap.

Golejada culminada a la segona part

I poc abans del descans, més Deulofeu. L'ex del Barça o Watford ha aprofitat el regal d'Aleñá, després d'una gran passada de Riqui Puig, per marcar a plaer el seu hat-trick personal i el 4-0 amb el que catalans i jamaicans han marxat a la mitja part.

A la represa, Gerard López ha canviat nou dels onze jugadors, mantenint Bartra i Deulofeu, a qui ha substituït set minuts després, i tot i que les ocasions seguien arribant, la inspiració no era la mateixa. El lleidatà Pere Milla o el blaugrana Jutglà haurien pogut marcar la maneta catalana en els primers minuts, però Jamaica ha pogut aguantar el 4-0 fins al minut 75.

A un quart d'hora del final, i poc després que el pal li hagués negat la diana, Ferran Jutglà no ha volgut faltar a la festa golejadora i ha culminat la maneta catalana. Amb temps per davant, tant Jamaica hauria pogut marcar algun gol com Catalunya hauria pogut eixamplar la golejada, i al final ho ha acabat fent Javi Puado, transformant un penal que ell mateix havia rebut per posar el 6-0 final per tancar una festa que ha tingut 6.124 convidats a les graderies.

Imatge principal: els jugadors catalans celebren la victòria / @FCF_CAT