Catalunya és una selecció de gran nivell. A Montilivi, el combinat nacional ha demostrat que està capacitat per plantar cara a qualsevol equip oficial i ha guanyat per 2-1 a Veneçuela, un conjunt que aquest divendres va superar l'Argentina de Leo Messi amb contundència.

Els gols catalans els han fet Bojan Krkic -el de sempre- i Javi Puado, que quan només quedaven dos minuts de partit ha fet embogir Montilivi amb un gran xut amb la cama esquerra. En una festa com la que s'ha viscut a l'estadi blanc-i-vermell el resultat no era el més important, però guanyar sempre és un valor afegit que tothom agraeix.

Catalunya selecció catalana Veneçuela Carles Palacio

Carles Palacio

El partit de Catalunya ha estat presidit per un ampli ventall de personalitats com Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, o Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol. En aquesta ocasió, però, no han pogut veure al partit des de Montilivi el president Quim Torra, que ha hagut d'assistir al sopar del Premi Internacional Catalunya, que li han entregat a Vinton Cerf; com tampoc el president del Parlament, Roger Torrent, per motius de caire personal d'última hora.

Piqué i els pals, protagonistes

Els jugadors de Catalunya han saltat al terreny amb ganes de passar-s'ho bé. La graderia era una festa i els protagonistes del terreny de joc s’hi han volgut sumar, conscients que l’ocasió de jugar a futbol amb la samarreta de la senyera no succeeix cada dia.

Gerard López, per la seva banda, ha demostrat que era plenament conscient de la importància de causar bona impressió, i per aquest motiu ha alineat un onze inicial conformat per Edgar Badía, Aleix Vidal, Gerard Piqué, Marc Bartra, Dídac Vilà, Pere Pons, Àlex Granell, Joan Jordán, Òscar Melendo, Bojan i Sergio García. Difícilment millorable, certament.

Així, en els primers 45 minuts la selecció catalana ha demostrat un gran nivell de joc i una fluïdesa impròpia d’uns jugadors que no juguen mai junts. Les ocasions clares, però, les ha posat Veneçuela. El conjunt sud-americà ha pogut superar el porter local en els minuts 14 i 29, però Murillo i el perico Rosales han enviat la pilota al pal.

L’ensurt ha posat l’ai al cor a les 12.671 persones que han omplert Montilivi, però no ha provocat que paressin d’animar. De fet, l’afició catalana ha aclamat el gran ídol del partit, Piqué, perquè xutés una falta a la frontal de l’àrea abans del descans. El central del Barça ha acceptat el repte i, davant de Granell, l’altre candidat, ha enviat la pilota al travesser.

Abans d’entrar als vestidors, Gerard López ha retirar l’ovacionat Sergio García, el capità de Catalunya, i ha donat l’oportunitat de debutar a Pere Milla, l’extrem lleidatà de l’Eibar.

Bojan, sempre Bojan

A la segona part, com no podia ser d’una altra manera, Gerard López ha revolucionat l’equip i ha introduït 8 canvis. Només Piqué, Aleix Vidal i Bojan s’han mantingut sobre la gespa; mentre que homes com Aleix García, Marc Cucurella, Oriol Romeu o Marc Muniesa han saltat al terreny de joc.

Ben aviat, però, el seleccionador català ha realitzat una substitució amb ADN blaugrana. El jove Riqui Puig ha entrat en el lloc de Piqué i ben aviat ha demostrat perquè és una de les grans promeses del Miniestadi.

Bojan Catalunya selecció catalana Veneçuela Carles Palacio

Just després d’entrar, el migcampista ha regalat una passada a l’espai per un Martín Montoya que pràcticament sense voler ha regalat el gol a Bojan. Un any més, el noi de Linyola ha tornat a mullar amb la senyera. Només s'havien disputat 6 minuts del segon temps.

L'alegria catalana, però, ha durat ben poc. Si el públic gironí ho ha passat malament en algun moment ha estat al minut 58, quan una pilota de Roberto Rosales ha entrat ben a poc a poc a la porteria de Becerra. El lateral de l'Espanyol ha aprofitat un error de Montoya per plantar-se davant del porter del Nàstic i batre'l per sota les cames.

El gol de la vinotinto, tot i així, no ha atemorit una Catalunya que amb el pas dels minuts s'han fet més forta. Aleix García, Riqui i Oriol Romeu s'han apoderat del centre del camp i, gràcies a un vertical Cucurella, han començat a atemorir Veneçuela. Mentrestant, Javi Puado i Marc Cardona han substituït Bojan i Aleix Vidal.

Ha estat el davanter de l'Espanyol qui, quan semblava que el partit moriria amb empat al marcador, ha aconseguit el gol guanyador amb un bon xut amb la cama esquerra des de l'interior de l'àrea. La diana ha estat el premi per una afició que aquesta nit s'ha entregat a la selecció. Una selecció que ha demostrat que està més que capacitada per competir de manera oficial.