Raphinha va ser una de les inversions més importants que va realitzar el Barça l'any passat. Després d'haver firmat Ferran Torres al gener, a l'estiu van pagar molts diners per aconseguir portar l'internacional brasiler, que va costar pràcticament 70 milions d'euros. Va aterrar juntament amb Robert Lewandowski o Jules Koundé, que també van costar una quantitat significativa, però que a diferència d'ell, han aconseguit convèncer amb el seu rendiment, i amortitzar l'aposta.

Per la seva part, l'extrem de 26 anys ha deixat molts dubtes. No ha tingut una adaptació gens senzilla, i li està costant més del previst aconseguir guanyar-se la confiança de Xavi Hernández. Durant les primeres setmanes va tenir molts minuts i va ser titular de forma habitual, però el baix nivell que va mostrar va provocar que es quedés fora de les alineacions, i acabés veient els partits des de la banqueta, abans de posar rumb al Mundial de Qatar.

Amb la selecció del seu país tenia una bona revàlida per demostrar que pot ser un crac molt útil i que té les condicions necessàries per marcar les diferències. No obstant això, va desaprofitar l'ocasió, i va defraudar Tite, que va apostar per ell l'onze inicial abans que per altres estrelles com Antony o Rodrygo Goes. I en la seva tornada al Camp Nou, continua passant desapercebut, i deixant només detalls molt intermitents de la seva immensa qualitat.

Això ha provocat que comencin a pensar a donar-li sortida. Raphinha no és intocable, i si arriba una bona oferta en el pròxim període de transferències, l'estudiaran amb deteniment. I fins i tot va ser sobre la taula la idea de traspassar-lo aquest hivern, però cap equip no pagava el que demanava el Barça. L'Arsenal de Mikel Arteta es va decantar per Leandro Trossard després de conèixer les exigències de Joan Laporta, mentre que el Newcastle United de Mohammed Bin Salmán va presentar una proposta ridícula.

Mohamed Bin Salman Newcastle Europa Press
Mohamed Bin Salman/ Europa Press

Sent més concrets, tan sols estaven disposats a oferir uns 35 'quilos', entre fixos i variables, per l'ex del Stade Rennais, del Leeds United o del Sporting de Portugal. És a dir, pràcticament la meitat del que havia costat.

Laporta i Mateu Alemany, assenyalats

Laporta i Mateu Alemany han quedat assenyalats pel fitxatge de Raphinha, a causa que van ser els seus grans valedors. Estaven segurs que era una aposta sense risc, i que donaria moltes alegries a l'afició, malgrat que molts ja van advertir que no consideraven que fos necessari en absolut.

Així s'ha demostrat amb el pas del temps, i pot convertir-se en un dels grans mals de cap per al Barça.