El Barça continua el camí marcat a la Women's Champions League. Sense patir, però també sense exhibir-se, ha confirmat el passi als quarts de final de competició després d'aconseguir una victòria a mig gas a Minsk (1-3). La golejada de fa dues setmanes a l'Estadi Johan Cruyff ha estat una bona renda per assolir l'objectiu marcat a Europa.

Calma i sorpresa

El 5-0 vist a Barcelona ha estat una efectiva manera de dosificar en el partit de tornada dels vuitens de final. Per aquest motiu Lluís Cortés ha decidit fer rotacions a Bielorússia. I amb fred, al Barça menys habitual se li han refredat les idees.

No hi havia la circulació de pilota habitual, ni el ritme del partit d'anada, ni tampoc les moltes ocasions que generen sempre. Tot i això, una solidesa defensiva envejable i unes bandes ràpides i amb arribada, han anat reduint l'ímpetu de les locals.

Però tot i no patir en excés, el primer revés per al Barça ha arribat en forma de gol del Minsk en el segon temps. Un ràpid contracop i bona cursa d'Ogbiagbevha, recorrent mig camp en solitari, ha estat l'avantsala del primer gol del partit. El Minsk s'avançava en el marcador, però el Barça ha reaccionat a temps per fer valer la seva superioritat.

Remuntada d'orgull

Encara quedava mitja hora de partit i el Barça s'ha posat les piles. Les blaugrana han empatat amb un bon gol d'Alèxia Putellas, de cap després d'una centrada al minut 66.

I amb el marcador en empat no s'ha acabat el partit. La remuntada ha arribat en els últims deu minuts. Mariona ha fet de killer de l'àrea al minut 80 i Patri Guijarro ha estat més atenta que ningú al 85 per deixar el marcador en l'1-3 definitiu.

El Barça no falla i ja pensa en els quarts de final. De moment, tot en ordre i el somni de tornar a repetir la final de l'any passat es manté viu.