Patiment fins al final, però el Barça ha fet els deures i ha guanyat l'Atlètic de Madrid (0-1). El gol de Kheira Hamraoui en els últims compassos de partit ha servit a les jugadores de Lluis Cortés per plantar-se a la semifinal de la Champions. Tot i el domini total de l'equip culer, les jugadores matalasseres han fet un plantejament ultradefensiu que ha dificultat el seu joc, però el futbol aquest cop ha estat just i el Barça ja pensa en el pròxim partit contra el Wolfsburg.

Autobús matalasser

La possessió en la primera part ha tingut color blaugrana de principi a fi. Les múltiples baixes de les jugadores de Dani González s'han notat molt en l'Atlètic, i el temps sense entrenar pels casos positius de coronavirus a les seves files, també. L'única forma de sobreviure, llavors, era plantar l'autobús amb cinc defenses i esperar que algun contracop fos fructífer.

lindahl barça femeni atletic EFE

Lindhal rebutjant una pilota

Afortunadament pels interessos blaugrana, les ocasions comptades que han tingut les matalasseres no han generat gaire perill. Per la seva banda, el Barça ha vist com no quallava cap acció d'atac tot i dominar la pilota. Jennifer Hermoso i Oshoala, els dos màxims exponents de l'atac blaugrana, no han tingut el protagonisme habitual, ni tampoc Caroline Hansen, que ha pogut fer poques internades per la banda a la primera part.

Anul·lades les referències d'atac habituals, el Barça ha tirat de Lieke Martens per arribar a la porteria de Lindhal. Ha estat ama i senyora de la banda esquerra del camp, intentant superar per velocitat i per tècnica Guagni, la qual ha acabat amb una targeta groga per fer-li falta.

lieke martens guagni barça femeni atletic EFE

Lieke Martens i Guagni, el duel de la banda esquerra

L'ocasió de perill més clara ha arribat de les botes d'Alexia Putellas a la mitja hora del partit, després de caçar una centrada d'Oshoala a l'interior de l'àrea, però el seu xut ha acabat aturat sobre la línia de gol per la portera i la central matalassera.

Patiment fins al final

I a la segona part, el guió ha seguit de la mateixa forma, amb un Barça controlant pilota i un Atlètic a l'aguait per caçar algun contraatac. Al cap de 10 minuts, Oshoala ha tingut un u contra u davant Lindhal, però el seu xut ha sortit desviat a la dreta de la porteria.

L'última ocasió de Lieke ha estat just abans de ser substituïda per Mariona Caldentey. L'holandesa ha fet una jugada individual des de la seva banda, però ha estat placada dins l'àrea per la defensa matalassera en un penal que la col·legiada no ha xiulat.

kheira hamraoui barça femeni atletic @fcbfemeni

Kheira Hamraoui, la golejadora del partit

I a partir d'aquí, assetjament blaugrana a la porteria de l'Atlètic. Primer amb una centrada de Torrejón que no han arribat a rematar bé ni Oshoala ni Alexia, i després amb un mà a mà de Hansen amb la portera que aquesta ha acabat refusant amb els punys. La recompensa ha vingut finalment al minut 80, quan Kheira Hamraoui ha caçat una centrada de Hansen i ha perforat la porteria de l'Atlètic.

Ha costat, però el Barça ja està a la semifinal i es veurà les cares contra el Wolfsburg alemany el pròxim dimarts.