Mesos, setmanes i dies complicats a can Barça. Problemes econòmics, crisi institucional, la seva gran estrella volent marxar i un clima preelectoral que desembocarà a finals del mes de gener amb eleccions. I mentrestant els precandidats es van anunciant i van explicant quin és el seu equip.

Un dels més esperats i també un dels grans favorits, és Joan Laporta, que el proper dilluns presentarà la seva precandidatura per ser tornar a ser president del Barça. Laporta, juntament amb Víctor Font, són els dos grans favorits per convertir-se en el proper president blaugrana. Ara és el moment que cadascú ensenyi les seves cartes, però tothom sap que el factor Leo Messi serà diferencial.

Messi jugadors Barca Dinamo Kiev EFE

Messi mirant els seus companys del Barça abans del partit de Champions League contra el Dinamo de Kíev / EFE

El '10' blaugrana va voler marxar el passat mes d'agost després de la gestió de Josep Maria Bartomeu, però ara podria fer un pas enrere i continuar vinculat al Barça. Segons informa la periodista Veronica Brunati, molt ben connectada amb l'entorn Messi, l'astre argentí s'estaria repensant la seva marxa i ja ho hauria comunicat a Laporta. "El que m'expliquen és que (Messi) li ha manifestat a Joan Laporta que el seu desig és seguir al Barça", ha afirmat Brunati a Radio Marca.

Aquesta és la postura actual de Messi, també veient com la crisi del coronavirus podria frenar la seva sortida del Camp Nou. Però pot passar i també podria canviar d'opinió.

Messi dubtes EuropaPress

Messi durant un partit del Barça / EuropaPress

Així doncs, amb un apropament entre Laporta i Messi, l'expresident podria guanyar molts números en la cursa electoral. El factor Messi serà decisiu i si algun candidat té el sí de Messi a continuar vestint la samarreta del Barça si guanya les eleccions, el favoritisme electoral es podria decantar.

 

Imatge principal: Joan Laporta i Leo Messi després de firmar una renovació del contracte del futbolista argentí amb el Barça / FC Barcelona