La Comissió Gestora, presidida per Carles Tusquets, ha decidit aquest dijous en la seva reunió que les eleccions a la presidència del Barça siguin el 24 de gener de 2021 de manera descentralitzada, segons ha avançat RAC1. Un únic dia de votació, quan es pretenia fer-ho en dos dies, i en diverses seus com era d'esperar per evitar aglomeracions en mig de la pandèmia del coronavirus.

Eleccions descentralitzades

El Barça es reunirà la setmana vinent amb Salut, Interior i la Secretaria General de l'Esport per validar els protocols i acordar les diferents seus. L'anterior junta tenia la intenció que hi hagués punts arreu de Catalunya i també fora del territori català. Es desconeix quin serà ara el procediment.

Barca escut EuropaPress

L'escut del Barça a les oficines del Camp Nou / EP

El 24 de gener és un diumenge i aquell cap de setmana el Barça viatja fins a Elx per jugar partit de Lliga. El dia escollit està al límit del permès en els estatuts del club i aquesta Comissió ha esgotat el calendari al màxim. D'aquesta manera, la Comissió de Tusquets serà la que més s'ha aferrat a la cadira del club català en tot el segle XXI: 88 dies per sobre d'Adell (37 dies / 2015), Sala-i-Martin (27 dies / 2006), i Joan Trayter (40 dies / 2003).

Aquesta data deixa molt poc marge per al nou president per negociar al mercat d'hivern i és que pot ser una finestra clau per deixar marxar jugadors sense pes i reforçar la plantilla per al tram més decisiu de la temporada. És prou conegut que el gran desig de Ronald Koeman segueix sent el davanter Memphis Depay (Olympique de Lió). També es vol enfortir la defensa amb la incorporació d'Eric Garcia (Manchester City). 

Carles Tusquets President comissio gestora barca @fcb

Carles Tusquets, president de la Comissió / FCB

El club blaugrana està estudiant la possibilitat que el soci pugui votar per correu, però ho veuen complicat perquè els estatuts no ho permeten, segons ha informat la Cadena SER. Recordem que el precandidat Víctor Font va demanar la possibilitat d'incorporar el vot electrònic en aquestes eleccions, però sembla que ara mateix no és una opció.

Els precandidats

A hores d'ara s'han presentat fins a 8 precandidats. A la llista de noms figuren Víctor Font, Agustí Benedito, Toni Freixa, Jordi Farré, Lluís Fernàndez Ala -tal com va avançar ElNacional.cat-, Pere Riera, Xavier Vilajoana i Juan Rosell. L'expresident Joan Laporta anunciarà la seva candidatura els pròxims dies i Emili Rousaud es podria sumar a la cursa electoral.

Els precandidats hauran d'aconseguir un mínim de 2.257 firmes de socis i un aval de 125 milions d'euros (el 15% dels 828 milions del pressupost de la temporada) per poder presentar-se als comicis com a candidats.

 

Imatge principal: L'escut del Barça al Camp Nou / EFE