Drama absolut al Barça. Leo Messi ha comunicat per burofax que vol marxar del club i que s'acull a una clàusula perquè es faci possible, segons ha informat TyC Sports. Aquesta clàusula especifica que pot abandonar l'entitat unilateralment al final de cada temporada, però el Barça defensa que aquesta opció va expirar el 10 de juny. Nou embolic judicial. Recordem que la clàusula de rescissió del crac argentí és de 700 milions d'euros.

Comunicació per burofax

Messi fa 20 anys que és blaugrana i sempre ha assegurat que volia acabar la seva carrera al Barça, però la situació ha canviat radicalment després de la nefasta temporada que s'ha viscut. El principal responsable d'aquesta gestió ha estat Josep Maria Bartomeu, que no va avançar les eleccions i esgotarà el mandat.

leo messi trist barça bayern EFE

Leo Messi durant la desfeta de Champions contra el Bayern / EFE

Decisió definitiva de Messi

La decisió és definitiva i Messi ja no acudirà a les proves d'aquest cap de setmana ni als entrenaments, segons Onda Cero. L'argentí, que és el millor de la història del club, no pot marxar d'aquesta manera. Ara mateix hi ha una reunió d'urgència de la junta directiva amb un ambient molt complicat.

Leo Messi renovació Barça Josep Maria Bartomeu FC Barcelona

Bartomeu i Messi durant la renovació de l'argentí / FC Barcelona

Després d'encaixar la pitjor derrota de la història del club en competicions europees (2-8), afegit al nefast final de lliga que va acabar guanyant el Madrid, Messi n'ha tingut prou. Després d'alertar per activa i per passiva la junta de Josep Maria Bartomeu del seu descontentament sobre com es feien les coses des de la llotja blaugrana, l'argentí ha passat a l'acció.

Així doncs, Messi vol marxar i fa tremolar el Barça. Sumat a la renovació de la plantilla consensuada entre la junta de Bartomeu i Ronald Koeman, amb la sortida de Luis Suárez, Rakitic, Arturo Vidal i Umtiti com a primeres víctimes, ara cal afegir-hi la sortida més impactant i la que no té relleu possible. Messi deixarà un buit impossible d'omplir per qualsevol futbolista i el Barça haurà de fer un miracle si pretén trobar una solució futbolística a la sortida del millor jugador del món.

El destí de Messi, una incògnita

El que segueix sent desconegut és quin serà el destí de l'argentí. Tot i que el Barça argumenta que si algun equip vol incorporar el capità blaugrana haurà de fer el pagament de la clàusula de rescissió del seu contracte, sembla que després de l'anunci de Messi la situació és irreversible i caldrà buscar una entesa entre totes les parts. L'Inter de Milà és l'equip que fa més temps que va darrere les passes de Messi, almenys de forma pública, mentre que darrerament s'ha parlat de les maniobres del Manchester City per tal de fer lloc al 10 del Barça en cas que poguessin incorporar-lo.

Messi agenollat trist Barca EuropaPress

Messi, agenollat, durant un partit de Champions / Europa Press

El mateix ha fet el seu rival ciutadà, el Manchester United, que segons afirma Deportes Cuatro ha iniciat un acostament amb l'entorn de l'argentí amb la intenció d'abordar el seu fitxatge, vist que és l'únic club capacitat econòmicament per assumir el seu salari. Aquesta situació és surrealista, Messi vol marxar del Barça.