Segon partit oficial d'aquesta temporada i segona victòria. Si el passat dissabte el Barça es va imposar al Tacón per un contundent 9-1 en l'estrena de la Primera Iberdrola, aquesta vegada s'ha repetit victòria, però no golejada. Als setzens de final de la Women's Champions League el nivell és molt alt i les campiones italianes, la Juventus, no volien perdre el partit d'anada a Alessandria. Però les blaugrana han continuat amb el seu alt nivell, s'han imposat a Itàlia i ja comencen a divisar els vuitens de final (0-2).

Monopoli blaugrana

Des de l'inici del partit que es veia clar quin seria el paper dels dos equips: la Juve fent gala del catenaccio italià i el Barça amb el monopoli del joc. De banda a banda, sortint amb la pilota controlada des de la porteria, però amb falta d'encert. El Barça ha demostrat més opcions de marcar en tot moment i també una falta d'encert en els metres finals.

Sense inquietar en excés en atac, el Barça tampoc patia en defensa. Només els ràpids contracops de les italianes, sempre buscant la txeca Staskova, han fet intervenir Sandra Paños. Però quan Alèxia Putellas, Graham Hansen, Mariona i Jenni Hermoso han començat a carburar, el Barça ha fet mal.

Les arribades a l'àrea eren constants, i fins que Graham no ha buscat la jugada individual i s'ha atrevit a desfer l'empat, el marcador no s'ha mogut. La noruega ha provocat que al minut 38 Alèxia lluités per una pilota que gairebé havia entrat, però que la defensa juventina havia rebutjat. I amb empentes i rodolons la capitana blaugrana ha aconseguit moure el marcador en l'última gran ocasió abans del descans.

Fàcil sentència

Tot i no començar de la millor manera, el Barça mica en mica ha recuperat el to. I la tònica de la primera meitat s'ha repetit amb més accentuació. El control era absolutament culer i la Juve esperava i esperava amb encara menys opcions de marcar el gol de l'empat.

Les forces de les italianes s'esgotaven i les blaugrana creixien en cada arribada a l'àrea rival. I Alèxia ha hagut de tornar a ser protagonista, però aquesta vegada amb una assistència. Fenomenal jugada individual des de la banda dreta de l'atac de la catalana i millor centrada a peu canviat que Marta Torrejón ha rematat de cap al minut 45 per establir el 0-2 definitiu.

I amb el marcador a favor i la victòria a la butxaca, el Barça s'ha acabat complicant. Mapi León ha vist la targeta vermella directa al minut 86 després de frenar una davantera rival quan encarava tot sola la porteria culer. La central del Barça no podrà jugar la tornada a l'Estadi Johan Cruyff que es disputarà el proper 25 de setembre.