Hansi Flick tornarà a Barcelona d'aquí a uns dies per començar a treballar en la confecció de la plantilla de la temporada que ve. El primer que haurà de fer el tècnic alemany és reunir-se juntament amb Joan Laporta i Deco per traçar un pla que ha de servir per crear un equip amb unes bases sòlides amb què puguin competir per tots els títols de la temporada. La tasca no és gens senzilla, i s'hauran de prendre decisions valentes i transcendentals, en tots els sentits.

Hansi Flick vol Pedri a prop de l'àrea

Davant d'aquest context, s'espera un estiu intens a Can Barça, amb moltes entrades i sortides. Però a més d'aquests moviments al mercat, s'espera que alguns jugadors importants que venen de firmar una campanya decebedora agafin un nou rol amb l'arribada d'Hansi Flick. Un d'ells podria ser Pedri, que amb Xavi Hernández a la banqueta no ha pogut portar a col·lació el seu millor nivell. És cert que les lesions han llastat el seu rendiment, però quan ha jugat tampoc ha estat còmode en els seus esquemes.

Pedri Gonzalez Barça Atletico de Madrid Rodrigo de Paul / Foto: EFE
Pedri González davant de Rodrigo de Pau en el passat Barça - Atlètic de Madrid / Foto: EFE

I és que Xavi l'ha utilitzat molt a prop de la base. Les baixes de Sergio Busquets i Gavi han fet molt mal en aquest sentit, però el canari ha hagut de fer un treball defensiu que li ha impedit de brillar en fase ofensiva. El seu desgast durant els partits ha estat majúscul, fins al punt que en reiterades ocasions ha hagut de ser substituït en el minut 60 del partit. Per tantun dels objectius que tindrà l'entrenador del Bayern de Múnich és recuperar la millor versió del '8' blaugrana. I per fer-ho podria optar-lo per col·locar-lo més a prop de l'àrea, en una posició semblant a la de mitjapunta, on podria marcar diferències amb la seva última passada.

El fitxatge d'un pivot de primer nivell es preveu fonamental

En els partits que està disputant la selecció espanyola preparatoris per a l'Eurocopa d'Alemanya estem veient Pedri en aquest rol, i el seu rendiment està sent excels. Això sí, evidentment, també li tocarà al jugador fer un pas endavant per poder acabar de convertir-se en un dels millors migcampistes del món, tal com s'intuïa en la seva irrupció a l'elit.

Joshua Kimmich penal Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich executa un penal amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

Per a això serà també clau que arribi un pivot de primer nivell, que pugui donar-li estabilitat al centre del camp. Els grans objectius del Barça són Joshua Kimmich i Martín Zubimendi, però encara es desconeix si podran costejar un traspàs que se n'anirà a més de 60 milions d'euros. Per tant, es presumeix absolutament fonamental encertar en aquest fitxatge perquè l'engranatge funcioni.