L'arribada d'Hansi Flick al Barça tindrà grans conseqüències en la planificació esportiva del Barça per a la temporada que ve. I és que el tècnic alemany vol construir un projecte completament nou, amb diverses cares noves i diversos canvis significatius. Perquè encara que considera que hi ha una sèrie de futbolistes que tenen un gran nivell amb qui pot crear un equip guanyador, la realitat és que també n'hi ha altres que ja ha evidenciat que no tenen el necessari per formar part d'una plantilla que ha d'aspirar a lluitar tant per la Lliga com per la Champions League.

Les primeres tres decisions importants d'Hansi Flick al Barça

Ara mateix Hansi Flick continua de vacances, però s'espera que d'aquí als dies vinents torni a Barcelona per reunir-se amb Deco i Joan Laporta per començar a prendre les primeres decisions esportives. Algunes ja estan perfilades, però falta donar-li forma. I una de les màximes prioritats que tindran és la de tancar la carpeta de sortides com abans millor, per poder tornar com més aviat millor a la norma de l'1:1 del fair play financer que li permeti fitxar i inscriure futbolistes amb normalitat.

Oriol Romeu Barça Rayo Vallecano / Foto: EFE
Oriol Romeu durant el Rayo Vallecano - Barça de la temporada anterior / Foto: EFE

De fet, ja hi ha tres jugadors que tindrien molt complicat seguir al Barça, ja que Flick els comunicarà que s'han de buscar una nova destinació abans del 30 de juny. Estem parlant de Clément Lenglet, Sergiño Dest i Oriol Romeu. Els dos primers tornaran aquest estiu al club blaugrana després de completar les seves respectives cessions, però no encaixen dins dels plans de futur del nou entrenador blaugrana. D'altra banda, Romeu també s'haurà de buscar un nou club després de completar un any completament decebedor. En aquest cas sembla que no hi haurà cap problema, ja que tot fa indicar que acabarà tornant el Girona, on es va convertir en un dels millors pivots de la Lliga.

Solucionar el cas dels 'Joaos', una altra prioritat del Barça

I una vegada s'hagi trobat sortida a aquests jugadors, que no haurien de començar la pretemporada amb l'equip, la secretaria tècnica liderada per Deco ha de prendre una decisió tant amb Joao Félix com Cancelo. Ambdós jugadors van jugar al Barça com a cedits la temporada anterior, oferint un rendiment irregular. Tanmateix, la intenció del club seria la de prolongar aquestes cessions un altre any més, confiant que amb Flick puguin treure la seva millor versió.

Joao Cancelo Joao Félix Barça / Foto: EFE
Joao Cancelo i Joao Félix en la seva presentació com a jugadors del Barça / Foto: EFE

El talent que tenen ambdós és innegable, però els ha faltat més consistència en el joc. Els seus inicis van ser excel·lents, però el tram final de temporada que han firmat els dos jugadors lusitans ha estat decebedor. Així i tot, segons les últimes informacions publicades en els mitjans de comunicació que segueixen l'actualitat, culer indiquen que tindran una nova oportunitat per demostrar que poden triomfar amb l'elàstica blaugrana.