Fernando Alonso afronta la temporada de 2024 molt enfocat a visualitzar victòries. Els enginyers d'Aston Martin han treballat a contrarellotge i contra vent i marea per pal·liar totes les carències de l'AMR23, que es van poder veure en un tram final de temporada per a l'oblit, o no. El cert és que aquesta davallada de rendiment del monoplaça verd ha servit als treballadors de la marca britànica per detectar els punts febles del cotxe, i capgirar la situació. Així doncs, el 12 de febrer es presentarà l'AMR24, "el germà petit de l'AMR23".

El nou cotxe del pilot asturià partirà des d'un concepte totalment diferent del del seu predecessor, residint la clau als alerons. A més, el monoplaça estarà al 100% dissenyat pels enginyers que van arribar l'any anterior procedents de Red Bull i Mercedes, i per això la il·lusió és màxima entre l'equip. Amb aquest nou disseny, supervisat per Dan Fallows, Aston Martin espera poder oferir-li la 33, la 34 i les que vinguin a un Fernando Alonso que es va quedar a prop d'assaborir la mel de la victòria l'any passat a Mònaco. Amb tota la temporada per davant, a la marca anglesa esperen poder acabar, en alguna ocasió, per davant de Max Verstappen.

Fernando Alonso Max Verstappen Lewis Hamilton GP Canadà / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla
Fernando Alonso, Max Verstappen i Lewis Hamilton en el GP Canadà / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla

L'edat de Fernando Alonso, un problema per a Eddie Jordan

Tanmateix, hi ha gent decidida a posar terra pel mig en aquest optimisme que impera al garatge verd. Tant Fernando Alonso com Lewis Hamilton, llegendes en actiu de la Fórmula 1 i dos dels pilots més veterans de la graella, han demostrat amb escreix, en diverses ocasions, els seus grans dots per a aquest esport. Ambdós passaran al Hall Of Fame del Gran Circ quan es retirin, pels seus títols, i per tot el que han significat per a l'automobilisme. No obstant això, i malgrat haver demostrat aquest any que continuen donant guerra, hi ha qui no pensa igual.

Eddie Jordan, antic propietari d'un equip de Fórmula 1 que portava el seu nom, ha tornat a fer gala de les seves polèmiques declaracions. Ara, Alonso i Hamilton, han estat el blanc d'aquest controvertit personatge del Gran Circ. Per a l'irlandès, l'avançada' edat de dos dels millors pilots de tota la història serà un llast per poder competir contra Max Verstappen. Malgrat haver quedat tercer i quart en la classificació, recordem que l'espanyol ho ha fet amb el cinquè cotxe de la graella, segons Jordan no podran seguir el neerlandès.

Eddie Jordan al box d'Aston Martin / Foto: Europa Press
Eddie Jordan al box d'Aston Martin / Foto: Europa Press

"Senzillament, ja no confio que Lewis Hamilton i Fernando Alonso, encara que són campions ben merescuts, puguin seguir el ritme de Verstappen a causa de la seva edat", va afirmar el fundador de Jordan Gran Prix. Segons es desprèn de les declaracions d'Eddie Jordan, ambdós pilots, a causa de la seva edat, estan acabats. De moment, sembla que s'equivoca, a més, que tots sabem que l'experiència sempre és un grau, i el diable, quan és vell, sap més per experiència que per consell.

Leclerc i Norris, els favorits

El de Dublín ha anat un pas més enllà i s'ha atrevit a donar el nom que, per a ell, serà capaç de competir de tu a tu contra el pilot de Red Bull. "Només veig un rival per a Max i és Charles Leclerc", ha dit abans d'afegir que "si ara tingués un equip capdavanter i no aconseguís a Max, només hi hauria una parella de pilots capaç d'enfrontar-se a la lluita amb Verstappen: Leclerc i, com a company d'equip, Lando Norris".

Charles Leclerc en el GP de Miami / Foto: EFE
Charles Leclerc en el GP de Miami / Foto: EFE

Unes paraules a les quals dona suport l'assessor de Red Bull, Helmut Marko: "Leclerc i Norris són certament talents excepcionals, però ambdós han mostrat debilitats en la consistència en el passat". A més d'afegir que "Max encara no està en el seu límit. En millorarà encara més. És el nostre treball proporcionar-li un cotxe que sigui tan bo com el de 2023. Llavors tornarà a ser la referència".