L'embolic de la Superlliga segueix ben viu. I ara apareix una primera amenaça real. Gabriele Gravina, president de la Federació de Futbol Italiana (FIGC), ha assegurat que la Juventus de Torí, al costat del Reial Madrid i del Barça, com un dels socis fundadors de la Superlliga que segueixen sense fer marxa enrere, podria ser expulsada de la Serie A.

La Juventus, amenaçada

"Quan els clubs demanen participar en la lliga italiana de futbol han d'acceptar les regles dels organismes internacionals. És evident que, si la Juventus no els accepta, quedarà fora del campionat nacional", ha afirmat Gravina en una roda de premsa organitzada a Nàpols. "Em sap greu per als aficionats, que estan preocupats, però per a mi les regles valen per a tots", ha afegit.

Davant d'aquesta situació, la FIGC va promoure recentment una nova regla, que entrarà en vigor a partir del pròxim juny, per la qual els clubs que vulguin inscriure's a la Serie A no poden participar en altres competicions no reconegudes per la FIFA, la UEFA i la Federació de Futbol Italiana.

Ceferin Agnelli UEFA Juventus / Europa Press

Aleksander Ceferin, president de la UEFA, donant-se la mà amb Andrea Agnelli, president de la Juventus / EuropaPress

"Queden tres clubs (Juventus, Madrid i Barça) que són més resistents. Hi ha una regla molt clara, una norma que puntualitza el que preveu el Comitè Olímpic Internacional (COI), que va fixar alguns principis per a la FIFA, la UEFA, les federacions i els clubs. Cal respectar aquests principis", ha conclòs Gravina.

Una Superlliga de tres clubs

La Juventus va ser part dels dotze clubs europeus que van llançar la Superlliga europea de futbol a l'abril, abans que nou d'aquests equips renunciessin a formar-ne part. I uns dies després després de veure la reacció extremadament negativa de la FIFA, de la UEFA, dels clubs i dels aficionats, la FIGC també es posiciona. Fins i tot, alguns directius dels clubs fundadors, com és el cas de Paolo Maldini, directiu del Milan, van manifestar la seva opinió negativa sobre una Superlliga que "no respecta el mèrit esportiu".

Només la Juventus, el Reial Madrid i el Barça segueixen sense renunciar explícitament al projecte, en considerar que és l'única manera per sortir de la profunda crisi econòmica en què s'han enfonsat els clubs.

Superliga equipos marchan Àlex Sanmartín

Fotomuntatge de la Superlliga / Àlex Sanmartín

Veurem si aquesta amenaça de la Federació Italiana de Futbol fa reaccionar algun altre organisme i com acaben actuant amb els tres clubs que encara protesten. A Espanya és molt complicat que la Reial Federació Espanyola de Futbol i la Lliga es plantegin deixar en fora de joc el Barça i el Reial Madrid, ja que són la base del seu negoci.

 

Imatge principal: Cristiano Ronaldo lamentant-se d'una ocasió desaprofitada durant un partit de la Juventus / EFE