Gerard Piqué és un dels jugadors de la plantilla del Barça més extravertits, la qual cosa provoca que tingui molts defensors entre els seus companys, però també diversos detractors, tal com li passa amb els aficionats o amb els seguidors dels equips rivals. El central, de fet, sap a la perfecció que dins del nucli dur del vestidor hi ha els qui preferirien veure-ho fora del Barça i una clara demostració és tot el que li va costar arribar a ser capità de la plantilla, ja que tot i la seva experiència el seu nom mai no acabava entre els més votats.

I un dels jugadors amb els quals va tenir els seus més i els seus menys va ser Leo Messi, amb el qual ja compartia vestidor sent cadets. Mentre que l'argentí continua conservant una excel·lent relació amb Cesc Fábregas, amic íntim també de Piqué, entre el de la Bonanova i l'argentí van arribar a saltar espurnes, com es va demostrar quan Messi va deixar Piqué fora de la llista de convidats del seu sopar de comiat. Setmanes després, un amic de la família Messi, Alfonso Aguilera Rosique, va atacar amb duresa el català després d'una entrevista del central a Sky Sports en les quals va assegurar haver plorat després de la sortida de l'argentí del Barça. "Piqué, ets tan fals que, no només no vas plorar, sinó que li vas dir al mediocre de Laporta que si volia construir un equip guanyador havia de vendre a Messi. Aquest mateix Messi que et va rescatar del Saragossa quan ningú no et volia per rancorós, envejós i mal company".

Xavi Hernández Leo Messi EuropaPress
Xavi Hernández ha demanat el retorn de Leo Messi / Europa Press

Messi no tornarà si segueix Piqué

No és estrany que entre les exigències de Leo Messi per plantejar-se un retorn al Barça el 2023, quan acaba contracte amb el PSG, sigui que Gerard Piqué no formi part de la plantilla. L'argentí, que ja ha trencat qualsevol relació amb el central, té previst desplaçar-se als Estats Units, per jugar a l'Inter de Miami, encara que li ha fet il·lusió que Xavi Hernández hagi pensat en ell, ja que creu que amb l'entrenador de Terrassa a la banqueta podria tenir un bon comiat del Barça.

Leo Messi, això sí, descartarà l'opció de tornar si Piqué segueix a la plantilla blaugrana. El central té contracte amb el Barça fins al 2024, encara que no descarta penjar les botes abans si el físic no l'acompanya o si deixa de ser important per a Xavi. No s'ha d'oblidar que Piqué va jugar gran part de la temporada passada amb molèsties físiques.

messi iñigo martinez barça athletic efe
Íñigo Martinez i Messi podrien coincidir al Barça 2023/24 / EFE

Íñigo Martínez, substitut de Piqué per al 2023

A més del possible retorn de Leo Messi, la sortida de Piqué del Barça el 2023 podria significar un altre moviment important. I és que tal com assegura el diari As, el Barça ha tancat un acord amb Íñigo Martínez, central de l'Athletic Club, per al 2023. El defensa acaba contracte amb l'equip basc i segueix sense renovar, per la qual cosa seria un reforç de luxe per al Barça, ja que arribaria gratis. L'acord, això sí, només es farà efectiu si Piqué acaba fent les maletes o si algun dels centrals nous, Christensen o Koundé, no rendeixen segons l'esperat.

Casualment, doncs, la sortida de Piqué podria ajuntar a la plantilla del Barça Messi i Íñigo Martínez, dos jugadors amb un passat relativament comú. I és que el basc no va fitxar al seu dia pel Barça perquè segons diverses informacions Leo Messi ho va demanar, per les queixes de Mascherano de perdre el seu lloc a l'equip si Íñigo Martínez aterrava al Camp Nou. Piqué se n'anirà del Barça sense saber qui va escriure a la pissarra del vestidor la paraula "traïdor", com va afermar al seu dia el diari ABC. Sap, això sí, que no està bé vist per una part del nucli dur del vestidor. A poc a poc, doncs, ja tancant el cèrcol.