Fa ja una temporada que Leo Messi va haver de marxar del Barça. Ho va fer entre llàgrimes, perquè volia quedar-se i renovar amb el club de la seva vida, però la seva continuïtat va ser impossible per diversos motius. Encara que havia acceptat abaixar-se el sou un 50%, ni amb aquestes mesures va ser possible encaixar el seu contracte en el límit salarial del Barça.

Piqué va acceptar baixar-se el sou en el Barça

Al final, Joan Laporta ho va donar per impossible i va decidir que el més assenyat era que l'argentí marxés del club. Durant aquesta temporada, s'ha continuat parlant del tema, i molts dels titulars han apuntat cap a Gerard Piqué com un dels responsables, que no culpables, de la seva sortida. De fet, el central català va arribar a publicar el seu sou a Twitter per tal de dissuadir tota la rumorologia entorn dels seus emoluments.

Messi plorant comiat EFE
Messi es va acomiadar plorant del Barça / EFE

Segons s'ha dit, Piqué li hauria dit a Laporta que el millor per a l'economia del club era que Messi sortís, per poder començar a reconstruir, i sense un contracte altíssim com el de Rosario. Això hauria estat vist molt malament per l'astre argentí, que hauria tallat la relació amb el central, que ja des de fa alguns anys no era la millor del món.

Però el cert és que Piqué va fer la seva part perquè Messi es quedés. El defensa va acceptar diferir el seu salari, i perdonar-ne alguns dels variables del seu contracte per reduir la massa salarial de l'equip, una cosa que va ajudar les arques blaugrana, però no va ser suficient per poder retenir Messi, que va haver de canviar de vida, de casa i d'equip. I ho va fer en contra de la seva voluntat.

Coutinho va decidir no ajudar a l'estiu

Perquè el Barça va parlar amb aquells el contracte dels quals era més elevat, i si bé els capitans van acceptar, el jugador que més cobrava després de Messi no ho va fer. Es tracta de Philippe Coutinho, que encara que no comptava per al club, ni per a Ronald Koeman, que en aquell moment era l'entrenador, es va quedar i no va renunciar al seu sou.

Messi Coutinho Barça Manchester United Champions Europapress
Messi i Coutinho celebren un gol amb el Barça / Europa Press

Encara que sí que ho va fer el gener, quan va sortir cedit a l'Aston Villa, on es quedarà definitivament, no va arribar a temps, i per a aquell moment Messi ja feia quatre mesos que disputava partits amb la samarreta del Paris Saint-Germain.

Sense cap dubte, que Messi no sigui jugador del Barça no s'explica només per això. Un fet de tal magnitud sempre té múltiples raons, però el que també és indubtable és que Coutinho no va posar de part seva per fer possible un altre final. Ara, un any després, Messi seguirà a París, mentre que Coutinho jugarà a Birmingham per a un Aston Villa que, durant aquesta temporada, ha rondat perillosament les posicions de descens. El Barça, per la seva part, continua intentant girar full.

 

Imatge principal: Messi, amb Piqué, Laporta i Busquets, en una foto d'equip del Barça / FC Barcelona