Simone Biles, la gran estrella dels Jocs Olímpics de Tòquio, s'ha retirat de la prova de gimnàstica artística per equips. Al principi tot apuntava que la gimnasta d'Ohio hauria patit una lesió al turmell en un dels salts, però l'NBC apunta que un problema mental podria ser la causa de l'abandonament.

La d'Ohio tenia tothom enganxat a les pantalles per veure una de les esportistes més influents dels últims anys competir a la primera final per a la qual Biles, juntament amb el seu equip, s'ha classificat. Després d'un salt, ha marxat de la pista del Centre de Gimnàstica Ariake acompanyada d'un dels metges de l'expedició nord-americana, la qual cosa ha fet saltar totes les alarmes.

simon biles medalles Stuttgart EFE

Simone Biles llueix les seves medalles a Stuttgart / EFE

La notícia de la seva retirada ha arribat poc després, la qual cosa ha significat un cop molt dur per a molts dels aficionats a la gimnàstica. Les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport per a Biles, encara que ara mateix la causa de la seva retirada és una incògnita.

Situació complicada per als Estats Units

La retirada de Biles ha arribat en un mal moment per a l'equip dels Estats Units, ja que anaven segones en la classificació en el moment en què la seva estrella ha abandonat la competició. Finalment no han pogut fer-se amb l'or, aconsegueixen una meritòria medalla de plata.

Els aficionats i mitjans de comunicació estan pendents de l'estat físic i mental de la gimnasta, ja que està classificada per a cinc finals més i era una de les grans esperances dels Estats Units per augmentar la puntuació al medaller.

Biles apuntava a engrandir la llegenda

La de Columbus estava davant del repte de superar la seva marca aconseguida en els Jocs Olímpics de Rio, en els quals va aconseguir tres medalles d'or en salt, biga d'equilibri i terra, categoria en la qual va quedar en primera posició en els últims Mundials del 2018.

Aviat el Comitè Olímpic Nord-americà hauria d'emetre un comunicat informant sobre l'estat d'una de les esportistes més mediàtiques del planeta, en qui hi havia posats tots els focus d'aquests Jocs Olímpics de Tòquio el 2020. La gran pressió que tenia sobre l'esquena podria ser la causa de la retirada i aquest fet recalca la importància de la salut mental i de la preparació psicològica en els esportistes d'elit.

Malgrat els seus problemes, la gimnasta s'ha quedat a animar les seves companya d'equip que estan lluitant per aconseguir una medalla.

 

Imatge principal. Simone Biles cau al terra / @Tokyo2020