Simone Biles està sent tot un exemple de coratge en aquests Jocs Olímpics. La gimnasta nord-americana, favorita per arrasar en totes les proves i convertir-se en la gran estrella de Tòquio 2020 no està bé, pateix ansietat, per la qual cosa, malgrat totes les pressions rebudes, ha decidit fer un pas al costat, afrontar el problema de cara i posar-se en mans dels especialistes.

Comunicat Simone Biles Juegos Olimpicos TUIT

Biles anteposa la seva salut mental

"Després d'una avaluació mèdica, Simone Biles ha estat descartada per a la final d'all-around amb l'objectiu de centrar-se en la seva salut mental. Simone seguirà sent avaluada diàriament per determinar si participarà o no a les finals per aparells. Volem aplaudir la decisió de Simone de prioritzar el seu benestar. El seu coratge demostra de nou perquè és un model", ha anunciat aquest dimecres la federació nord-americana de gimnàstica.

La decisió de Biles arriba un dia després de la seva renúncia a seguir en la competició per equips, una substitució en plena final que va commocionar el món de l'esport. "Simplement no confio en mi tant com abans. No sé si és l'edat. Estic una mica més nerviosa quan faig gimnàstica. Sento que tampoc no m'estic divertint tant i que ho faig per altres persones. Tinc dimonis al cap", va reconèixer una Biles que està sent el clar exemple de l'enorme pressió que reben els esportistes d'elit.

simone biles salt jjoo tokio 2020 efe

Simone Biles, abans de retirar-se / EFE

"Ets una vergonya per a la nació"

Malgrat que la valenta decisió de Simone Biles ha generat multitud de missatges de comprensió i suport, als Estats Units també ha rebut crítiques. "Si tens problemes, no et presentis. Ets una sociòpata, egoista, immadura i estàs avergonyida del teu país", ha arribat a afirmar el locutor ultraconservador Charlie Kirk, molt famós en els Estats Units. "Quin tipus de persona se salta el partit per la medalla d'or? Qui fa això? Ets una vergonya per a la nació. Acabes de donar un regal als russos", va prosseguir.

"Tenim milers de joves gimnastes a qui els encantaria ocupar el teu lloc. Biles acaba de mostrar a la resta de la nació que quan les coses es posen difícils, es trenca en un milió de bocins".

Kirk es va mostrar indignat amb l'actitud de Biles i va arribar a afirmar que és un mal exemple per a les nenes. "Podria haver guanyat la medalla d'or perquè és una atleta increïble, probablement la millor de tots els temps. "Estem plantejant una generació de gent dèbil, com Simone Biles."

 

Imatge principal: Simone Biles, durant la final per equips de gimnàstica / EFE