Novetats del cas de la Superlliga europea. La UEFA està decidida a sancionar els clubs que segueixin insistint en una nova competició amb l'absència durant dues temporades a la Champions o l'Europa League, segons ha avançat ESPN.

Acord amb set clubs

L'ens presidit per Aleksander Ceferin ha estat conversant els últims deu dies amb els dotze clubs fundadors per acordar una sanció menor i obtenir el compromís que no seguiran amb la Superlliga. Les reunions han estat fructíferes i han arribat a una entesa amb set clubs: Atlètic de Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea i Tottenham. L'Inter de Milà està a prop d'arribar a un acord també, segons les mateixes informacions.

Ceferin presidente UEFA / Europa Press

Ceferin, president de la UEFA / Europa Press

Barça, Reial Madrid, Juventus i Milan segueixen defensant la Superlliga i, d'aquesta manera, podrien estar no respectant l'article 51 dels estatuts de la UEFA. Aquests estableixen que "no hi ha combinacions ni les aliances entre clubs afiliats, directa o indirectament, a diferents federacions membre de la UEFA que puguin formar-se sense el permís de la UEFA".

Els clubs que defensen la Superlliga estan tranquils perquè estan recolzats per un tribunal de Madrid i, per tant, consideren que no poden ser sancionats. Una altra de les dades que s'ha de tenir en compte és que si nou dels dotze clubs que es van comprometre amb la Superlliga es retiren formalment, el projecte queda cancel·lat. Per això, la UEFA té pressa i pressiona perquè desaparegui la possibilitat d'un nou torneig a Europa.

En paral·lel, Florentino Pérez va advertir que els clubs fundadors que volguessin abandonar la Superlliga s'enfrontaven a una penalització de 300 milions d'euros. El president del Reial Madrid va precisar que cap dels dotze havia abandonat formalment la nova competició i que els comunicats havien estat de cara a la galeria.

Per la seva part, el president del Barça, Joan Laporta, va assegurar que la participació en la Superlliga era "absolutament necessària" i el club blaugrana va indicar que no haver format part d'ella hauria estat un "error històric". "Entenem que és una necessitat, i d'altra banda l'última paraula la tindran els nostres socis. És absolutament necessari que els clubs grans, ja que contribuïm principalment en l'aportació de recursos, en el repartiment, tinguem la capacitat de dir la nostra. Ha d'anar acompanyat d'una competició atractiva, basada en els mèrits esportius. Som defensors del manteniment de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg amb la UEFA", va detallar Laporta.

 

Imatge principal: El logo de la UEFA / UEFA