Florentino Pérez ja ho va advertir al programa El Larguero de la Cadena SER. Els clubs fundadors que volguessin abandonar la Superlliga europea haurien de pagar una penalització i aquest divendres s'ha conegut la quantitat exacta.

300 milions per club

Es tracta de 300 milions d'euros per club, segons ha revelat el diari Vozpópuli. De moment, només Barça i Reial Madrid segueixen apuntats en aquesta nova competició i és que els deu restants van decidir baixar del vaixell.

Balón Champions Fútbol / Adidas

La pilota de la Champions / Adidas

Primer van ser els sis anglesos (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea i Tottenham) i després va seguir l'Inter de Milà, el Milà, l'Atlètic de Madrid i la Juventus, finalment.

De fet, els dotze segueixen formant part de la Superlliga, segons va anunciar Florentino perquè cap d'ells ha pagat la penalització corresponent. L'únic que s'ha pogut llegir han estat els diversos comunicats de les diferents entitats. "Ningú ha pagat cap penalització. Al vaixell estan gairebé tots, de moment els dotze perquè no se n'han anat encara", va reconèixer el president del Madrid i també de la Superlliga.

Joan Laporta Florentino Perez Barca Real Madrid palco Alfredo Di Stefano EFE

Laporta i Florentino a la llotja del Di Stéfano / EFE

Els 300 milions d'euros seria la xifra acordada dins del contracte vinculant que van firmar el passat dissabte els dotze clubs fundadors. Amb la por que pogués passar el que ha acabat passant, es va decidir posar aquesta elevada xifra. Aquesta penalització es relaciona amb el préstec de 3.200 milions d'euros que va rebre la Superlliga per part de JP Morgan. Aquests 3.200 milions d'euros anaven directament per repartir-se entre els dotze clubs fundadors.

"Fa molts anys que treballem en un projecte que no he sabut explicar. Estic trist i decebut. Era fàcil d'entendre, la Lliga és intocable, cal treure diners del partit entre setmana. El format de la Champions està obsolet i només té interès a partir dels quarts", va comentar Florentino.

Per la seva part, el Barça va defensar la Superlliga en un comunicat publicat aquest mateix dijous. No haver format part d'aquest nou torneig hauria estat un "error històric" i el president Joan Laporta va afegir que la competició "és absolutament necessària".

 

Imatge principal: Florentino Pérez en una imatge d'arxiu / Europa Press