El Barça perd força a nivell econòmic i per això ha de trobar recursos per poder tornar a ser un equip guanyador. Els fitxatges es poden fer a comptagotes i mirant sempre amb lupa, i per aquest motiu es plantegen fer vendes importants. I una de les sortides que podria donar més diners és la de Ronald Araujo, encara que l'opció del Bayern de Munic desapareix.

Ronald Araujo no marxarà al Bayern de Munic

En les últimes setmanes i també mesos el Bayern de Munic s'ha mostrat molt interessat en fitxar Araujo. També el passat estiu va aparèixer aquest interès. Tot i això, a mesura que han anat passant les setmanes i s'ha comprovat que el Barça podria demanar molts diners pel defensa uruguaià, aquestes opcions s'han anat perdent. I ara l'Sport informa que el club alemany ha donat un pas enrere.

Ronald Araujo Barça / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Ronald Araujo, amb les mans a la cara / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

Aquesta nova situació gairebé elimina qualsevol opció de perdre Araujo. En un sentit el Barça ha d'estar tranquil perquè continuarà tenint el seu defensa estrella. Però en un altre sentit perd qualsevol opció de tenir un grandíssim ingrés per una venda.

Sí que el Barça no volia perdre Araujo, però depenent de com acabi la temporada a nivell econòmic potser s'haurà de fer un sacrifici important. I Araujo era una opció de venda gairebé assegurada. El Bayern de Munic ara mira cap a una altra banda, però no es descarta que pugui recuperar el seu interès en el central uruguaià.

Ronald Araujo celebración gol Barça / Foto: EFE
Ronald Araujo celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

El Barça necessita fer vendes importants

Tot i això, el Barça ha de ser conscient que s'haurà de desfer de certs futbolistes de nivell si realment vol refer la plantilla i fitxar noves estrelles. El club blaugrana no ho pot tenir tot i tampoc pot aspirar a tenir un equip ultracompetitiu si econòmicament hi ha problemes importants. Caldrà continuar fent equilibris i saber gestionar de la millor manera un equip que està en creixement.

El que sembla és que si rep ofertes per jugadors no seran tan elevades com s'esperen. Veient que el Barça té problemes financers, la resta de clubs també voldran jugar les seves cartes. I el Barça haurà de negociar molt bé i saber quins són els passos que vol fer en cada moment.

Ronald Araujo quejándose Barça / Foto: EFE
Els jugadors del Barça queixant-se / Foto: EFE

Però el que s'apunta a hores d'ara és que s'haurà de continuar confiant en la Masia i en els joves jugadors de la casa. En moments de dificultats econòmiques és quan has de treure pit pels teus futbolistes joves i quan han de ser protagonistes. De moment, aquestes últimes temporades ja han aparegut certs jugadors joves amb molt talent i amb moltes opcions de progressar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!