El Miniestadi ha viscut aquest diumenge una fita històrica. El Barça ja és a la final de la Women’s Champions League després de guanyar el Bayern per 1-0 en la tornada de les semifinals. Després del 0-1 de l'anada, Mariona ha sentenciat l'accés a la final amb un gol de penal i amb molt patiment fins als últims minuts.

Quin ambient hi havia al Mini

Només calia observar com estaven els voltants del Mini per preveure que el d’avui era un partit gran i vital. Els aficionats tenien ganes de viure un partidàs de futbol i ha quedat palès quan s’ha sabut l’assistència: 12.764 espectadors, un nou rècord en un matx del femení. La llotja estava plena de personalitats com el president de la Generalitat, Quim Torra, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, i el jugador del primer equip dels blaugrana Carles Aleñá.

Duggan Barça Bayern Femeni Champions EFE

El Barça ha controlat el joc des del primer minut, han deixat clar que la possessió era seva i el Bayern esperava darrere al contraatac. El guió ha estat semblant al partit d’anada a Munic, les catalanes eren superiors, però les alemanyes tenien les més clares. Hi havia nervis i es notava amb les imprecisions d’ambdós equips.

Martens ha estat la jugadora que generava més perill per la banda esquerra i els seus regats deixava descol·locada la defensa visitant. Anaven passant els minuts al Mini i als culers se li ha encongit el cor el minut 31 amb un travesser de Leupolz. El Barça s’ha salvat, però havia de marcar un gol per la seva tranquil·litat i per la dels aficionats.

A partir d’aquí, les futbolistes de Lluís Cortés han començat a amenaçar la porteria defensada per Benkarth. Hamraoui ho ha provat amb un xut i després una doble ocasió de Torrejón en què el seu xut s’ha anat fregant el pal. I en l’última jugada de la primera part, penal favorable al Barça.

Martens l’ha provocat i Mariona Caldentey s’ha encarregat de xutar-lo. Llançament a la perfecció des dels onze metres de la ‘9’ blaugrana. El Barça ja comptava amb un 2-0 en l’eliminatòria i tenia cada vegada més a prop la final de Budapest.

El Bayern no s'ha rendit i ha fet patir el Barça

Però encara quedava tota la segona part i les bavareses no s’anaven a rendir tan fàcilment. El Barça ha patit de valent amb els atacs constants del Bayern i és que han tingut oportunitats per empatar el matx i inclús guanyar-lo. Däbritz ha fallat una ocasió impensable i després Torrejón ha salvat les blaugrana en una nova acció.

Les alemanyes s’han llençat a l’atac i deixaven espais darrere. Era el moment perquè el Barça sentenciés el partit i certifiqués l’accés a la final, però no ho han aprofitat. El matx es complicava per les de Cortés quan han expulsat Hamraoui, les catalanes es quedaven amb 10 i els tocava resistir.

Barça Bayern Munic femení Women's Champions League EFE

En la jugada següent a l’expulsió, Paños ha realitzat una aturada espectacular. La portera culer ha realitzat una eliminatòria fantàstica i ha estat una de les figures claus. Aitana ha tingut l'oportunitat per fer el 2-0, però la defensa del Bayern s'ha avançat. El Barça ja està a la final de Budapest de la Champions i espera rival entre l'Olympique de Lió i el Chelsea.