El Barça ha fet un pas importantíssim per fer història. Les blaugrana han guanyat el partit d'anada de les semifinals de la Women's Champions League contra el Bayern de Munic després d'un solitari gol de Hamraoui (0-1). El conjunt català té ara una setmana per preparar la tornada de l'eliminatòria que es disputarà al Miniestadi a les 12:00 hores.

Control i possessió a Munic

El Barça ha començat el partit dominant i tenint la possessió. La filosofia de les blaugrana ha quedat patent sobre la gespa de Munic, control absolut, tenir paciència per obrir els espais i generar les ocasions. El Bayern ha intentat robar l’esfèric al conjunt català, però només feia que córrer darrere la pilota.

Lieke Martens Sara Daebritz Bayern Barca femeni EFE

El joc del Bayern s’ha basat en contraatacs, però les alemanyes no han sabut aprofitar les poques oportunitats que han creat. Després d’un inici dinàmic, el ritme ha afluixat passat el quart d’hora de la primera meitat. Hamraoui ha sorprès a tothom després d’un centre-xut que s’ha estavellat al travesser sobre el minut 22.

El Bayern ha intentat contrarestar el domini de les blaugrana mitjançant Damnjanovic, però no ho aconseguien. Semblava que el gol del Barça era qüestió de temps i més quan en el 33’ Losada ha enviat la pilota al pal després d’un gran xut des de la frontal. El Bayern no es rendia i ha estat llavors quan ha sorgit la figura de Paños que ha evitat la diana de les locals amb una gran aturada.

Alexia Putellas Maier Bayern Barca EFE

En la represa, hi ha hagut una jugadora que ha marcat les diferències. Es tracta de Lieke Martens que ha tornat boja la defensa del Bayern amb els seus regats des de la banda esquerra. L’holandesa s’anava amb molta facilitat i només la podien aturar a base de faltes. En una d’aquestes, centrada de Losada i Torrejón que ha rematat de cap i s’ha anat per poc.

Martens ha tornat boja la defensa del Bayern

I en la jugada següent, acció personal de Martens i falta claríssima dins l’àrea. Era penal, però l’àrbitra no ho ha volgut veure així. El Barça ha seguit fent el seu joc, sense pressa i sabent que havien de continuar per aquest camí. I l’alegria ha arribat en el minut 63. Passada interior que controla Hamraoui i fa un xut creuat que significa el primer gol del matx.

Barça Bayern femení Women's Champions League EFE

Lluís Cortés ha volgut donar entrada a Oshoala i Aitana Bonmatí per ampliar la distància en el marcador, però les jugadores no es trobaven còmodes en l’inici. L’entitat catalana seguia atacant, però deixava espais darrere que el Bayern havia d’aprofitar si volien igualar el partit.

La figura de Paños ha tornat a destacar en el minut 74 amb una aturada providencial. S’acabava el temps i el Bayern pressionava i atacava, el Barça patia i s’havia de refugiar en la defensa. Les blaugrana no han generat oportunitats de perill clares i la diferència era mínima en el lluminós.

El final ha estat d'infart i el Bayern ha tingut una ocasió claríssima per empatar el matx. Däbritz ha fet un gran llançament de falta i el travesser ha salvat el Barça. Al final, victòria per la mínima de les blaugrana que hauran de sentenciar al Miniestadi per classificar-se per primera vegada a la final de la Champions.