L'Atlètic de Madrid continua buscant la manera de tornar a ser aquest equip competitiu a Europa, que li va permetre assolir dos finals de Champions League. Lluny queden aquells meravellosos anys en què els de Diego Pablo Simeone eren capaços de competir contra els més grans del Vell Continent i lluitar amb Reial Madrid i Barça per LaLiga. I és que els matalassers no han estat capaços de tenir certa regularitat per refermar-se en les cotes més altes del futbol mundial, i estan passant per un dels seus pitjors moments.

Els del Civitas Metropolitano s'han vist obligats a desprendre's d'alguns dels seus millors futbolistes, apressats per uns problemes econòmics que ve arrossegant, i que limiten molt els moviments a realitzar al mercat de fitxatges. De fet, l'únic fitxatge que ha arribat a la capital, amb diners pel mig, ha estat un Javi Galán que tampoc no entra massa en els esquemes del Cholo. La resta, César Azplicueta i Çağlar Söyüncü, han arribat a cost zero. No obstant això, les incorporacions no han estat suficients.

César Azpilicueta selecció espanyola Espanya Mundial Qatar / Foto: EFE
César Azpilicueta amb la selecció espanyola / Foto: EFE

El Cholo té carències en el centre del camp

El tècnic argentí de l'Atlètic de Madrid s'ha passat tot el període de traspassos estival sol·licitant l'arribada d'un centrecampista defensiu, és a dir, de contenció. I és que la plantilla matalassera no compta amb un perfil d'aquestes característiques, deixant el Cholo orfe en una de les seves posicions fetitxe per al futbol que practica.

Pierre-Emile Højbjerg sempre ha estat el gran desitjat dels madrilenys per reforçar el centre del camp. De fet, club i jugador haurien arribat a un acord abans del tancament de mercat, però les dificultats econòmiques del club presidit per Enrique Cerezo, van fer impossible arribar a una entesa amb el Tottenham Hotspur.

Hojbjerg celebracion Tottenham Hotspur / Foto: Europa Press
Højbjerg celebrant una victòria del Tottenham / Foto: Europa Press

Les debilitats de la plantilla matalassera són evidents i s'augmenten cada partit que passa, fent impossible competir per cotes més altes. El desgavell davant del València va ser bona mostra d'això, i l'enfrontament de Champions League davant de la Lazio, va tornar a confirmar els pitjors presagis.

Rabiot guanya punts

Per aquesta mateixa raó, la direcció esportiva atlètica, encapçalada per Andrea Berta, ha posat els seus ulls en un vell objectiu del Barça, que va rebutjar al conjunt català. Adrien Rabiot és l'objectiu prioritari de l'Atlètic de Madrid per reforçar la medul·lar la pròxima temporada.

Adrien Rabiot Juventus / Foto: Europa Press
Adrien Rabiot durant un partit amb la Juventus / Foto: Europa Press

El francès és un vell desig de Berta i l'ha posat per davant d'altres opcions com Ndidi. El pivot acaba contracte amb la Juventus de Torí, sent això una oportunitat d'or per als matalassers d'aconseguir els serveis d'un centrecampista contrastat i de qualitat a cost zero.

Segons confirmen des de todofichajes.com, des de l'Atlètic de Madrid ja han mantingut contactes amb el seu agent i la proposta dels matalassers és atractiva esportivament parlant. No obstant això, amb l'emergent lliga de l'Aràbia Saudita en l'horitzó, Rabiot podria prioritzar el sou. En qualsevol cas, els matalassers no han rebut un no per resposta, i a partir de gener, Rabiot, prendrà una decisió.