Un mes i mig després de la mort de Maradona, el nom del pelusa segueix sent en boca de tots. I ara ho està perquè segons una part de l'opinió pública de l'Argentina l'eclosió de contagis que s'ha produït al país les últimes setmanes es deu al seu multitudinari funeral, que va treure milers de persones als carrers de Buenos Aires. Al final, Gianinna Maradona, una de les seves filles, ha volgut sortir al pas publicant una extensa carta en la qual demana calma. "No és culpa de Maradona el que va passar el 25 de novembre. Hauria preferit quedar-me en una sala sola amb la meva família i que no el culpin a ell pels contagis".

Gianinna Maradona demana respecte

A la carta, Gianinna Maradona també torna a mostrar la seva gratitud per l'afecte rebut després de la mort de Maradona i demana respecte per a la seva família i per a les persones que han perdut a algun ésser estimat durant la pandèmia. "Sabem que el Diego és una mica de tots, veure els murals que pinten en el seu honor és molt bonic. Arribant a Bella Vista n'hi ha uns d'increïbles! També m'encantaria que tingui més flors a part de les que li portem amb la Dalma. Els seus companys del 86 l'aniran a veure, per exemple," afirma Gianinna.

"Prudència a les seves paraules, empatia, pietat pels qui van passar per la mateixa situació que nosaltres i encara no es reposen. Pietat pels qui no van poder acomiadar els seus familiars pel que estem passant. No és culpa de Maradona el que va passar el 25 de novembre. Hauria preferit quedar-me en un sala sola amb la meva família i que no el culpin a ell pels contagis. Respecte per a ell, que és al cel, respecte pels qui quedem aquí plorant el nostre pare, a un germà, un avi, un amic... I, gràcies gràcies pels bonics missatges, per les flors que deixen a la porta de Bella Vista, per la quantitat de coses que li van deixar aquell dia," prossegueix.

Maradona aficionats Argentina EFE

Aficionats argentins, donant el seu últim adeu a Maradona / EFE

Gianinna explica que va passar por en el trasllat al cementiri

Per concloure la seva carta, Gianinna també explica la bogeria que es va viure en el trasllat del cos de Maradona fins al cementiri, en el qual fins i tot va arribar a témer per la seva integritat física. "El camí de Bella Vista va ser espantós i bonic alhora: la policia va colpejar la camioneta de la meva mare mil vegades amb un pal, jo vaig sortir per la finestra a cridar-los, però no em donaven bola, em va guanyar la desesperació, estava preocupada pel que ens podia passar mentre estàvem portant al cementiri al meu pare. No sabeu el que es va viure, us juro que no ho sabeu".

 

Imatge principal: bogeria a Buenos Aires per donar l'últim adeu a Maradona / EFE