Els casos globals de Covid-19 arriben als 60 milions

Laura Cercós
Divendres, 27 de novembre de 2020
Els casos globals de Covid-19 arriben als 60 milions
23:00

La Comunitat de Madrid espera que es puguin fer tests ràpids a les farmàcies de la regió al desembre si el Govern aprova el pla que li ha presentat aquest divendres, que estableix que la participació dels establiments ha de ser voluntària i obligarà a seguir un curs de formació.

22:45

Les residències d'avis i persones amb discapacitat han registrat durant la segona onada de la pandèmia el 12 per cent de tots els casos de Covid-19 registrats en Astúries, encara que en aquests establiments es concentren més de la meitat doni'ls morts registrades.

22:30

Els casos de Covid-19 registrats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han superat avui la barrera dels 60 milions, mentre que en les últimes 24 hores es van reportar a l'organisme amb seu a Ginebra 11.200 noves morts, la tercera xifra diària més alta en el que va de pandèmia.

22:15

El govern espanyol espera que el seu pla de vacunació contra el coronavirus arribi a tota la població en tres fases durant els tres primers trimestres del proper any i per a això ha establert una divisió en 15 grups en funció del risc, el nivell d'exposició, l'impacte socioeconòmic i la possibilitat de transmissió.

22:00

Madrid aixeca les restriccions per la Covid-19 a 13 zones i confina una nova zona de Móstoles

21:24

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha afirmat aquest divendres que la Generalitat no es planteja fer test d'antígens a les farmàcies. En comptes d'establir un pla per fer aquestes proves ràpides en aquests establiments, com ha proposat Madrid, des del departament de Salut confirmen que la seva proposta passa perquè les farmàcies siguin només el punt on els ciutadans puguin recollir els kits d'automostres.

21:00

En l'última setmana s'han notificat 1.620 brots nous de Covid-19, amb 11.505 casos associats, segons l'informe publicat aquest divendres pel Ministeri de Sanitat, que assenyala, els casos associats a brots suposen al voltant del 15 per cent de tots els notificats.

20:45

El Govern de Castella La Manxa, a través de la Direcció General de Salut Pública, ha confirmat 492 nous casos per infecció de coronavirus, 190 menys que en la jornada d'aquest dijous, en la qual se'n van registrar 682.

20:24

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la pandèmia pot ser "una oportunitat" per millorar la distribució del temps i encarar el projecte de reforma horària. Durant la cloenda de la International Time Use Week, que ha debatut sobre com fer una distribució més racional del temps, Budó ha insistit en el compromís del Govern de "facilitar la vida de les persones a través d'una organització del temps més eficient, igualitària i saludable"

20:00

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha avançat que la idea és que la formació dels farmacèutics per obtenir l'acreditació que els permeti realitzar els tests d'antígens sigui online.

19:45

La crisi de la Covid-19 posa en risc la recuperació de la inserció laboral universitària, segons l'Informe sobre l'estat de l'ocupabilitat elaborat per la URV. L'estudi constata que, fins al passat mes de mar, la taxa d'ocupació dels graduats es va tornar a situar a nivells pròxims a la crisi de 2008, si bé admet que les condicions laborals i salarials han millorat a un ritme inferior. 

19:27

Astúries se situa al capdavant amb l'índex de mortalitat més elevat: 15,06 morts per cada 100.000 habitants.

19:09

La segona onada continua creixent a Espanya, tot i que sembla que cada cop amb menys força. Aquest divendres el ministeri de Sanitat ha sumat 10.853 nous contagis, 5.008 dels quals en les últimes 24 hores. Això suposa un descens força significatiu respecte els últims dies (12.289 nous contagis ahir i 15.156 nous casos ara fa una setmana).

18:20

El vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, ha plantejat l'opció que els ciutadans que ho desitgin puguin comprar test d'antígens a les farmàcies amb prescripció mèdica, mentre que per als habitants de zones bàsiques de salut amb més incidència de coronavirus serien gratuïts.

18:10

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha afirmat aquest divendres que la Generalitat no es planteja test d'antígens en farmàcies, i que el seu pla passa per què en elles es recullin els equips per a automostres.

18:07

Experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han avisat aquest divendres en roda de premsa que les futures vacunes no aconseguiran, ara per ara, erradicar el coronavirus, ja que mentre es van administrant als grups prioritaris hi continuaran havent les persones conegudes com a "supercontagiadores".

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus acn

 

ACN

18:00

El Govern destina 25 milions en ajuts extraordinaris a les instal·lacions esportives.

17:50

El Departament de Salut començarà dilluns vinent cribratges intensius en una vintena de municipis de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, en el marc de la nova estratègia d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de Covid-19. Salut efectuarà tests d'antígens ràpids (TAR) de detecció de la Covid-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys, amb independència del municipi on resideixin. 

17:40

El 62% del total de morts a Espanya durant la primera onada de la pandèmia de coronavirus vivien en una residència geriàtrica, segons ha denunciat aquest divendres l'entitat cristiana Justícia i Pau. L'entitat ha atribuït aquesta situació a la precarietat laboral i la falta de material, suport i instruccions per part de les administracions públiques, dels qui consideren que durant molts anys no han supervisat ni regulat el sector.

17:30

El risc de rebrot de la Covid-19 a Catalunya segueix la tendència a la baixa. Avui està en 234 punts, segons el Departament de Salut. Aquesta és la situació per comarques.