Tal dia com avui de l’any 1934, fa 85 anys, en el context dels dies immediatament posteriors als Fets del Sis d’Octubre (1934), el coronel Francisco Jiménez Arenas, president en funcions de la Generalitat imposat pel govern de la República, decretava la dissolució de l’Escola de Policia de Catalunya. El “presidente accidental designado por la autoridad gubernativa militar de la cuarta División” ordenava: “En uso de las facultades que me han sido conferidas, he resuelto: queda suprimida la Escuela de Policía de la Generalidad”. Aquella ordre no tan sols afectava a la institució, sinó també a la totalitat de les persones que hi treballaven.

Tot seguit deia: “Todo el personal afecto a dicha Escuela (...) será baja, desde esta fecha, en las nóminas respectivas”. Mentrestant, els comandaments dels Mossos d’Esquadra havien estat detinguts i empresonats, i els membres del cos havien estat desarmats i enviats a casa en situació de suspensió de feina i de sou. Fins a mitjans de l’any següent, no es resoldria definitivament la seva situació: durant el mandat del governador general de Catalunya Manuel Portela Valladares (que havia estat imposat el gener de 1935 en substitució de Jiménez Arenas) se’ls abonarien les nòmines endarrerides i se’ls acomiadaria definitivament.

També el cos dels sometents va ser desarmat i els seus comandaments van ser empresonats. El mateix dia que Jiménez Arenas signava l’ordre de dissolució de l’Escola de Policia, se celebrava el consell de guerra contra Jaume Bosch Cassí, comandant del conservador i tradicionalista cos del Sometent de Catalunya. La justícia militar espanyola va acusar Bosch de connivència amb el govern de la Generalitat en la proclama de l’Estat Català. Bosch es va defensar argumentant que havia estat requerit per Josep Dencàs, conseller de Governació, per aturar la violència que cometien els socialistes. No obstant això, va ser acusat de rebel·lió i condemnat a cadena perpètua.