El president de CEOE, Antonio Garamendi, i el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, s'han rubricat aquest dimarts un acord de col·laboració entre ambdues institucions amb l'objectiu de facilitar finançament al sector empresarial en condicions preferents, a més de solucions per a la gestió diària dels negocis. El conveni inclou solucions de finançament i rènting per a noves inversions dirigides a tota mena d'empreses i autònoms a través dels fons europeus NextGenerationEU. En el marc d'aquesta col·laboració, Banc Sabadell ofereix també l'avançament de subvencions, avançant l'import de l'ajuda per posar en marxa els projectes, així com l'Aval Next Generation per a l'administració pública, per als projectes que requereixen aquesta garantia addicional.

En l'àmbit de la sostenibilitat, l'acord firmat entre CEOE i Banc Sabadell incorpora finançament específic per abordar inversions que impulsin un model econòmic net i circular, que permeti reduir les emissions de CO₂ i augmentar l'eficiència en el consum d'energia, contribuint que les empreses puguin assolir els seus objectius mediambientals, un dels principals pilars del Fons de Recuperació Europeu, segons han assegurat les dues institucions en un comunicat. Així mateix, el conveni contempla finançament preferent per a projectes d'innovació, internacionalització o emprenedoria, per aplanar el camí en els inicis de l'activitat empresarial o professional.

Antonio Garamendi, per la seva part, ha posat de manifest "la necessitat de continuar posant a disposició de les empreses eines de finançament que facilitin la inversió en innovació o internacionalització, una mica primordial per a la seva adaptació permanent als requeriments d'un mercat global i canviant, a més d'afavorir la iniciativa dels nous emprenedors. I en aquesta línia aposta l'acord que CEOE ha firmat amb Banc Sabadell".

Per la seva part, Josep Oliu, ha expressat "la voluntat inequívoca de la nostra entitat per ser al costat de les empreses, a fi de fer realitat els seus projectes. Acords com aquest posen el focus en la seva capacitat d'innovació i emprenedoria, reforcen el compromís de Banc Sabadell per acompanyar el seu creixement, i dotar-los d'eines en un entorn on els fons de recuperació europeus representen una prioritat i oportunitat per a tothom".

168,8 milions de dividends

Cal recordar que el Banc Sabadell va repartir divendres passat un dividend en efectiu a compte dels resultats de 2021 de 0,03 euros per acció, el que suposa un import total de 168,8 milions d'euros i un 'pay-out' sobre els beneficis del 31,8%. Es pot recordar que l'entitat va obtenir un benefici net atribuït de 530 milions d'euros, davant 2 milions d'euros de 2020.

D'aquesta forma, més d'un terç dels beneficis anirà per a la remuneració dels accionistes del banc, mentre que 159 milions d'euros aniran a reserves voluntàries, segons el document d'acords aprovats en la junta ordinària d'accionistes celebrada a Alacant el passat 24 de març. Aquest dividend suposa una rendibilitat del 5% sobre el preu que va registrar l'acció de Sabadell a tancament de 2021, de 0,59 euros. Al terme de la sessió d'ahir, el valor borsari del banc se situava en 0,75 euros per acció.