La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que està confinada a Igualada com la resta de la població de la capital de l'Anoia, ha reivindicat avui la necessitat de mesures més contundents per a les empreses per poder fer front a la crisi del coronavirus, i ha criticat el fet que "gairebé ningú pensa mai en la petita i mitjana empresa", i és qui ho pateix més. 

En aquest sentit, la consellera ha asseverat en una entrevista al Planta Baixa de TV3 que "la preocupació més gran que tenim són les pimes, aquelles empreses que tenen poques possibilitats de sobreviure i és en elles on cal focalitzar els ajuts". Chacón ha criticat que "sovint es pensa en la gran empresa i en la pime no hi pensa gairebé ningú", tot i que representa el 72% de l'ocupació del teixit empresarial català. 

"Aquests negocis ara hauran de fer front al pagament de l'impost de societats, la Seguretat Social, l'IVA... la manca de liquiditat, a més de la pena d'haver de tramitar ERTOs insistim que encara calen moltes mesures si no volem que aquestes pimes tanquin". A Catalunya ens sonen les més grans com Seat, Nissan, etcètera, però el 95% del nostre teixit productiu és petita i mitjana empresa. Recordem, a més, que el govern espanyol ha decidit no alterar el calendari de la campanya de la renda de manera que la societat haurà de fer front als impostos enmig de la crisi del coronavirus, entre l'1 d'abril i el 30 de juny. 

De fet, en deu dies ja s'han presentat més de 25.000 ERTO per part d'empreses "per causa de força major". Aquests afecten a gairebé 250.000 empleats catalans, i la gran majoria es concentren a la demarcació de Barcelona, d'on han sortit 18.061 expedients que afecten 203.700 persones. 

Respecte la petició de Pimec de replantejar els pressupostos, Chacón ha asseverat que el que cal fer ara "és actuar amb els pressupostos que tenim" però sí que ha insistit en la necessitat de fer més mesures. "Cal tot un paquet addicional de mesures que s'haurà de fer també en base a la flexibilització de dèficit", ha explicat la consellera.