Malgrat que l'entrada en fase 1 de desescalada pel coronavirus faculta les administracions de loteria a reobrir, els sortejos efectius no començaran immediatament.

La Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE), ha informat ja les administracions de loteria de dos possibles calendaris de retorn a la celebració de sortejos, en la qual assenyala que abans de procedir a reiniciar l'activitat s'esperarà que "pugui obrir les seves portes un percentatge significatiu" de la xarxa de vendes.

Així, SELAE fixa dos possibles escenaris, que s'haurien de resoldre en les properes setmanes. El primer d'ells treballa amb la possibilitat que amb data 16 de maig s'hagin concretat el pas a fase 1 d'almenys un 72% de la xarxa de vendes, considerada la massa crítica necessària per iniciar els sortejos.

En aquest cas, el dilluns 18 de maig es reiniciaria la venda dels jocs actius (tenen aquesta consideració Loteria Primitiva, Euromillones, Gordo de la Primitiva i Bonoloto), amb sortejos previstos ja aquella mateixa setmana de Loteria Primitiva i Euromillones, mentre que els sortejos de Bonoloto i Gordo de la Primitiva es reiniciarien en la setmana del 25 al 31 de maig.

El segon escenari preveu que no es donin les circumstàncies previstes el 16 de maig, amb la qual cosa l'inici de la venda de jocs actius es retardaria al dijous 21 de maig, excepte en el cas d'Euromillones que s'iniciaria el dia 23 de maig de 2020. Els sortejos de tots els jocs actius s'iniciaran el dilluns 25 de maig de 2020.

Retorn de Lotería Nacional

Quant als jocs passius, és a dir, els sortejos de Lotería Nacional, la intenció és reprendre la venda el mateix dia que s'iniciï la dels jocs actius, però els sortejos no es reprendran fins a l'11 de juny de 2020.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat