Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Jordi Vidal, del Restaurant L'Espurna, que ens explica com preparar un plat típic de la cuina catalana per llepar-se els dits: la costella de porc de Lleida a la brasa amb albercoc escalivat, formatge de Cal Quitèria i emulsió de romaní. Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

Un jove valor de la cuina de Ponent

Nascut a Almacelles el 1989, s'havia interessat a cuinar des de petit, veient com cuinaven la seva mare i la seva àvia. Va decidir iniciar la seva formació a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida. Allí va adquirir valors i tècniques culinàries que li van permetre treballar en restaurants de renom mundial com El Bulli, de Ferran Adrià (3 * Michelin), El Celler de Can Roca, dels germans Roca (3 * Michelin).

També va estar a restaurants de Londres, Àustria i França, on va aprendre noves formes de concebre la cuina. Després de treballar en diverses empreses, l’any 2013, era hora de llançar un projecte personal a La Guspira, un restaurant-hotel a Linyola (Lleida), restaurant que un cop obert el restaurant l’Espurna (Lleida) convertí en una empresa d’esdeveniments i càtering.

El mes d'octubre de 2017, va obrir un nou restaurant anomenat L'Espurna, situat al cor de la ciutat de Lleida. El restaurant L’Espurna ha estat seleccionat i recomanat per prestigioses guies com la Guia Michelin, Guia Repsol i la Guia Condé NastTraveler.

L'Espurna, una guspira gastronòmica al cor de Lleida

L'Espurna és un restaurant on es captura l'essència dels aliments en cada plat, per oferir la millor experiència culinària als seus clients. El restaurant, sota la batuta del propietari i xef Jordi Vidal fusiona tradició i innovació per donar al client una explosió de sentits, un viatge pels sabors amb els productes de la terra i el mar elaborats amb molta estima. Tot maridat amb una extensa selecció dels millors vins on predominen els vins de la D.O. Costers del Segre. L'essència de la seva cuina es basa en treballar amb el producte de qualitat i la proximitat que ofereixen els productors de Terres de Lleida. Incorpora ingredients poc utilitzats en la cuina i els dóna un valor afegit. L'aparença tradicional i moderna juntament amb el mobiliari contemporani del restaurant, és la traducció arquitectònica del que es cou en els fogons del xef: una cuina que recopila l'experiència dels plats tradicionals catalans per reinventar-los; productes que passen del bosc, els camps i l'horta de Lleida; receptes innovadores que conserven l'essència de la cuina de tota la vida i que moltes vegades busca els records gastronòmics que tots portem dins.

També disposem dels consells saludables de la nutricionista Magda Carlas per al confinament, la importància del calcicom podem començar a baixar de pescom podem menjar bé sense gastar gaireconsells per evitar menjar per ansietat i com combinar dieta i esport

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat