El cantant i poeta Jaume Sisa ha rebut aquest dimecres un homenatge musical amb el concert ‘Malalts de cel’ al Teatre Grec en el marc del Festival Grec. Maria Arnal, Julio Bustamante, David Carabén (Mishima), Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Guillem Gisbert (Manel), Queralt Lahoz, La Ludwig Band, Roger Mas, Quimi Portet, Tarta Relena, Marina Rossell, Maria Rodés o Tronco han reinterpretat les cançons de l’últim disc de Sisa: Malalts del cel, publicat l’any 2016. El concert s’ha celebrat el mateix dia en què l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que distingirà Sisa amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural.

🎸🔊 Jane Birkin, Je t'aime... plus que jamais
 

Jaume Sisa se suma a la festa

La vetllada, plantejada com una celebració de l’univers musical de Sisa, va partir d’una iniciativa dels músics Quimi Portet i Guillem Gisbert, i ha comptat amb la direcció musical de Gregori Ferrer, que n’ha estat també un dels intèrprets musicals juntament amb Aleix Puig, Carola Ortiz, Marta Roma, Amaia Miranda, Oriol Martí i Pinyu Martí. Amb ells, el concert ha reunit al Grec una banda de músics i intèrprets de diverses generacions i procedències, composta per Maria Arnal, Julio Bustamante, David Carabén, Joan Garriga, Guillem Gisbert, Queralt Lahoz, La Ludwig Band, Roger Mas, Quimi Portet, Tarta Relena, Marina Rossell, Maria Rodés i Tronco (Conxita i Fermí Herrero). L'homenatjat, que en un principi no estava previst que participés de la vetllada, s'ha acabat sumant en l'últim moment a la seva festa. Jaume Sisa (Barcelona, 1948) és un dels noms més destacats de l’escena musical barcelonina i catalana. Des de l’inici de la seva carrera, el 1966, ha anat bastint un univers creatiu propi, rere personalitats diverses i amb àlbums mítics com Qualsevol nit pot sortir el sol (1975) o Sisa & Melodrama (1980).

malalts de cel homenatge jaume sisa
L'escena musical catalana ha homenatjat Jaume Sisa amb l'espectacle 'Malalts de cel' / Foto: ACN

Medalla d’Or al Mèrit Cultura

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que distingirà Jaume Sisa amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural. El Govern municipal ha anunciat que portarà al plenari de setembre la proposta de concedir al músic barceloní la màxima distinció de la ciutat en reconeixement de la seva valuosa i singular tasca en el camp de la poesia i la música, així com la seva condició de referent per a artistes de diverses generacions. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que amb aquesta medalla “Barcelona reconeix un dels seus artistes més polifacètics. Un mestre de la música i la paraula, que ha construït un univers únic, amb himnes que traspassen generacions i que formen part de les nostres vides”. Colau ha ressaltat que en la trajectòria de Sisa es reconeix una Barcelona “mestissa, diversa, festiva i sobretot lliure. Una ciutat oberta i d’acollida que amb més convicció que mai canta “benvinguts, passeu, passeu, que casa meva és casa vostra si és que hi ha cases d’algú”.