El barri de Gràcia de Barcelona es caracteritza entre moltes altres coses, pel seu amplísima oferta gastronòmica, amb cuines que ens porten els millors sabors de tot el món. Tanmateix, també trobem cuina de mercat catalana i més propera, i un restaurant ja ha conquerit Gràcia amb una proposta innovadora i que a TripAdvisor està deixant molt bones crítiques com aquesta: "No és la primera vegada que venim i cada vegada que tornem és com una nova experiència culinària. A cada plat a més del sabor, s'aprecia un nivell de treball considerable, en la seva elaboració i en la seva presentació. I aquesta última vegada el servei i el tracte, que ja eren molt bons, ens ha semblat fins i tot millor. Ho recomano. Per a mi el millor restaurant de la zona amb diferència."

Cuina de proximitat en Gràcia

Es tracta del restaurant Cal Trapella, situat a penes a 500 metres de la Pedrera. Aquest restaurant de cuina catalana i de proximitat, intenta recollir l'essència de la gastronomia del país, per traslladar-la a la nostra taula.

A Cal Trapella, Cuina de Mercat com són del barri de Gràcia, es mouen per la zona de la plaça de la vila per realitzar les seves compres diàries, així com en el mercat de la llibertat, carnisseries de la zona, proveïdors habituals que serveixen a particulars i que els ajuden a fomentar el comerç local.

trap2

Plat de Cal Trapella

El principal avantatge a la cuina de mercat és que s'aconsegueix un producte de temporada, del dia, fresc i que realment conté les propietats nutritives que busquem. S'aconsegueixen plats de qualitat, això sí, és molt necessari conèixer bé el mercat, els preus i les matèries primeres.

Hem fet un cop d'ull a la carta, i alguns dels entrants que ens ofereix Cal Trapella són del més suggeridor per començar a conèixer la seva cuina:

  • Degustació de 5 Croquetes (Pollastre, Rostit, Boletus, Bacallà, Espinacs amb Formatge de Cabra, Pebrot Escalivat amb Formatge de Cabra, Butifarra Negra amb Poma)
  • Amanida de fruita seca, formatge de cabra, sèsam, encenalls de pernil i mel de romaní
  • Ou a baixa temperatura amb germinats de ceba, sobre llit de patates a la farigola i una fina crema de porros (+opció bola gelat de parmesà)

Entrants molt diferents entre ells, ideals per a qualsevol paladar. Una cosa amb què coincideixen els plats principals, ja que trobem propostes tant del mar com de la muntanya, entre les que trobem:

trapgrande

Plat de la carta de Cal Trapella, en Gràcia

  • Filet de vedella de Girona 170g amb aroma de farigola, puntes d'espàrrecs verds i puré parmentier trufat
  • Calamar sobre llit de d'ali-oli negre i cruixent de patata
  • Mandonguilles amb salsa d'ametlles i boles de patata cibulet
  • Bacallà "a la llauna" sobre llit de mongetes blanques i oli verd

Una proposta de proximitat que com veiem sempre intenta treure el millor dels productes de la zona, alguna cosa que sempre és d'agrair tant pel públic nacional com per l'internacional que busca conèixer la nostra gastronomia.

A TripAdvisor veiem que la mitjana de preu per comensal en aquest restaurant va dels 15 als 30 euros, un preu ajustat tenint en compte tot el procés d'elaboració i la qualitat del producte que obtenim.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)