El nord d'Espanya sens dubte és un lloc de referència gastronòmica per als que saben desagradar el bon producte i les receptes tradicionals, amb sabors intensos i matèria primera que fa de regions com Cantàbria, País Basc o Navarra llocs perfectes per tenir bones experiències quant al menjar. Un d'aquests llocs és Vitòria, ciutat basca que sap aglutinar el millor no només del País Basc, sinó de les veïnes Castella i Lleó i Rioja, així que hem volgut conèixer el restaurant que a TripAdvisor s'emporta les millors valoracions de la ciutat.

Cuina amb producte de proximitat

bodgrande

Plat de La Bodeguilla Lanciego

Es tracta d'un restaurant que porta més de 60 preparant plats com és La Bodeguilla Lanciego. Cuina europea i mediterrània en un cèntric restaurant de la ciutat, ubicat a prop del Parc de Judimendi. A la seva carta com diem molt producte de proximitat, garantia d'èxit, amb alguns entrants com aquests:

  • Bonic amb bitxo: Bonítol del Nord Ortiz, amb alegries de La Rioja
  • Porros a la vinagreta: Porros cuits, freds i amanits.
  • Botifarró de briviesca a la planxa
  • Ventresca de bonic amb ceballot i alegries de La Rioja.

bod2

Restaurant La Bodeguilla Lanciego

A més també hi ha un apartat a la carta en el qual trobem algunes cassoletes, com les següents:

  • Asadurilla de be
  • Botifarró amb tomàquet: a la planxa amb tomàquet natural
  • Pebrots de piquillo rostits

Producte de qualitat que ens fa llegir comentaris com aquest a TripAdvisor: "Vam ser un grup d'amics i ens va semblar que tenien un peix i un marisc d'excel·lent qualitat, també una bona selecció de vins i atenció molt amable. El preu també excel·lent per a la qualitat gaudida, pel que ho recomano totalment".

bod3

Plat de La Bodeguilla Lanciego

Com a plats principals, trobem tant mariscos com peixos, a més d'una àmplia varietat també de carns. I és que estem parlant d'una zona en la qual el mar i la muntanya es fusionen de la millor forma per gaudir de plats únics amb una matèria primera excel·lent:

  • Gambeta cuita en aigua de mar
  • Llamàntol a la planxa
  • Calamarsons en la seva tinta
  • Lluç a la planxa o a la marinera
  • Costella de vedella o costella de bou
  • Txuletón de bou

Uns plats principals que com podem imaginar depenen del producte fresc que trobem en cada època de l'any i en funció del mercat, amb la qual cosa la qualitat està garantida. Una referència gastronòmica a Vitòria perquè gaudim d'una bona gastronomia sabent que els que ja han passat per La Bodeguilla Lanciego han sortit més que satisfets.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)