La riquesa de la gastronomia espanyola és més que coneguda a tot el món. Per això ens ha cridat l'atenció un restaurant a Conca que és el millor lloc per conèixer de prop la gastronomia local, es tracta del Museu de la Gastronomia.

Una carta que va dels esmorzars fins als brous

Com ells mateixos ens relaten, és un museu restaurant en el qual conflueixen la cuina d'ahir, la cuina d'avui i és un tribut a la cuina de les àvies, a la tradició culinària i al menjar fet amb cor.

cuencagrande

Fotografia de Conca

A TripAdvisor és el restaurant de Conca més ben valorat dels més de 500 que trobem en el rànquing, i opinions com aquesta ens fan entendre el perquè: "Passem un maco dia en família. Primer visitem el museu de la gastronomia, vam fer reserva el dia anterior. Els més petits podien jugar en els jocs i al jardí, hi ha molt espai i és molt bonic. Després vam dinar, el menjar va ser molt bo, em va encantar la humita fregida amb nata. Segur tornaré, la pròxima vegada provaré els esmorzars."

La seva missió és la de ser el museu de la gastronomia cuencana i restaurant que ofereix a la comunitat mundial experiències significatives i de qualitat, promovent la gastronomia i les tradicions locals juntament amb la història i el menjar de les àvies. Un projecte que va arrencar l'abril de 2019.

La seva carta evidentment és el fidel reflex de l'esperit de la cuina tradicional de Conca i voltants, començant pels esmorzars, en els quals tenim opcions molt variades com l'esmorzar de l'àvia, l'esmorzar de l'avi, o l'esmorzar del museu entre d'altres. Plats com les papes saltejades daurades, els ous de diferents tipus o la salsitxa cuencana són alguns dels quals podem escollir per arrencar el dia.

museo2

Elaboració casolana del museu

Amb l'arribada del fred, entre la seva carta triomfa tot el que té a veure amb sopes i brous, entre els quals en podem trobar alguns com aquests:

  • Olla especial de la Iaia: Una deliciosa olla amb espina de porc al seu punt, arròs, papes i col de l'horta; només com l'àvia el sabia preparar.
  • Uchucuta: La primera collita de grans tendres cuinats en brou de sancallós i assaonat amb uchu acompanyat d'ou escalfat, formatge d'ashanga, mellocos i alvocat a la graella

I entre les especialitat com plats principals, ens quedem amb algunes que ens han cridat molt:

  • Pasta Mar i Terra: Pasta artesanal amb un deliciós pollastre, cansalada, xampinyons saltejats i gambetes a la seva salsa; una barreja única acompanyada d'amanida fresca
  • Encocado de Chancho: Un deliciós filet de porc seleccionat en salsa d'encocado de l'àvia brollava, raukanas de verd, amanida i arròs.
  • Truita d'Atacocos: Tendre filet de truita en salsa d'herbes amb un exquisit puré de pastanaga blanca, papa i amanida fresca de l'horta acompanyat d'arròs

Opcions per descobrir una gastronomia tan tradicional com saborosa, en la que estem segurs que serà una experiència gastronòmica única, amb l'opció de visitar el museu i de completar-ho tot menjant en un lloc que a TripAdvisor n'està deixant molts amb la boca oberta.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)