"Et penses que no sé quants anys tinc?" És el que el president dels Estats Units, Joe Biden, va respondre a un membre del seu partit fart de ser qüestionat per l'edat, segons Politico. Biden, que té 80 anys, ja és el president estatunidenc més gran que mai ha governat, i el primer octogenari a fer-ho. Encara no ha confirmat oficialment si optarà a la reelecció el 2024, però la seva intenció és fer-ho. Així, en cas que guanyés, tindria 86 anys quan acabés el segon mandat. Davant aquest escenari, hi ha qui considera que és massa gran i que hauria de donar pas a un candidat més jove. 

El qüestionament per l'edat ha crescut a causa dels múltiples episodis de lapsus que ha protagonitzat en l'últim any i que han fet dubtar sobre si conserva les plenes facultats. Durant la campanya presidencial del 2020 ja va fer breus declaracions que no tenien gaire sentit, però un cop en el càrrec de president ha anat creixent la preocupació sobre la seva salut.

Un dels moments que va fer saltar les alarmes va ser quan va fer un gest com si anés a saludar amb la mà algú després d'un acte, malgrat que no hi havia ningú. També va ensopegar en les escales de l'Air Force One i va caure d'una bicicleta, però els moments més freqüents han estat aquells quan sembla desorientat. El més greu va succeir a finals de setembre, quan Biden va preguntar per una diputada que era morta.

A casa nostra, malgrat que cap polític ha mostrat senyals d'estar desorientat com ho ha fet Biden, també hi ha hagut un qüestionament cap a alguns candidats a l'alcaldia de Barcelona per la seva edat. És el cas de l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, que al gener farà 80 anys, o de l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, que en té 76.