"Joe Biden acaba de donar-se la mà amb ningú". Això és el que va informar la premsa conservadora dels Estats Units després d'un discurs del president nord-americà a Carolina del Nord. En acabar de pronunciar el text i l'últim "que Déu beneeixi Amèrica", Biden es gira per baixar de l'escenari i fa un gest confús amb la mà, amb expressió desorientada. Després d'uns segons de vacil·lació, finalment torça cap a la dreta i marxa. Amb només aquest petit moment, la premsa nord-americana ha omplert titulars especulant sobre l'estat de salut del president, que aquest any complirà 80 anys. De fet, aquest no és el primer cop que la integritat física i mental de Biden ha estat qüestionada, i amb ella la integritat del país; les xarxes van plenes de vídeos on el líder nord-americà sembla entrebancar-se amb les paraules o dir coses sense gaire sentit.

Què li passa a Biden?

Confusió per la confusió de Biden. Aquest incident ha despertat preocupacions a la xarxa sobre què va passar realment. Segons els sectors més crítics amb ell, el president estaria patint els efectes de la seva edat, o fins i tot els símptomes d'alguna malaltia neurològica. Per a altres comentaristes, s'hauria tractat d'una simple confusió a l'hora de baixar de l'escenari, i Biden estaria preguntant a algun dels seus assessors amb la mà estesa per quin costat havia de sortir. Alguns usuaris també especulen que podria estar saludant a les persones al costat de l'escenari, fent un gest per assenyalar-los. Ja durant la campanya electoral de 2020, el president va ser acusat d'amagar algun problema de salut arran de diversos vídeos que circulen per la xarxa. Heus aquí una altra relliscada del president en públic.

Els EUA i Ucraïna

Precisament aquest dijous, el president Biden va dir a la premsa que està pensant enviar a Ucraïna un alt càrrec estatunidenc, després de les recents visites a Kíiv d'alguns dels seus aliats, com ara Ursula von der Leyen o Boris Johnson. Ell mateix es va desplaçar fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna, i va lamentar no poder acostar-se més per preocupacions sobre la seva seguretat. "Estem prenent aquesta decisió ara", va dir Biden en declaracions a periodistes en ser preguntat per aquest possible viatge a Ucraïna, abans d'enlairar cap a Greensboro (Carolina del Nord) per a promocionar les seves mesures econòmiques.